Emekli, Memur ve Asgari Ücretliye Yüzde Kaç Zam Gelecek?

Emekli, Memur ve Asgari Ücretliye Yüzde Kaç Zam Gelecek?

Asgari ücretlisinden memuruna ve emeklisine kadar milyonlarca kişinin maaşına zam yapılacak. Enflasyon ile bağlantılı zam beklenirken, yüzde kaçlık fiyat artışının olacağı soruldu. 2023 yılı Ocak ayı maaş tahmini ve dahası haberimizde yerini alacak.

Birkaç ay içerisinde maaşlara zam yapılması bekleniyor. Bu yüzden büyük bekleyiş sürmekte. Peki ya milyonlarca çalışana ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Asgari ücretli çalışanların tek isteği enflasyonun altında ezilmemek ve alım gücünün daha fazla düşmemesi. Öte yandan emekliler de bunu yakından takip etmekte.

Enflasyona Göre Zam Bekleniyor!

Milyonlarca çalışanın enflasyona göre ödeme alması bekleniyor. Hal böyle olan iken Aralık ayı sonuna kadar açıklanacak enflasyon istatistikleri bu konuda belirleyici olacak. 2023 yılı Ocak ayı maaşları için büyük bekleyiş sürüyor. Güncel gelişmeler ve dahasını sizlerle paylaşacağız.

Toplu İş Sözleşmesi Detayı

Memur ve memur emeklilerinde ise toplu iş sözleşmesi detayı oldukça önemli. Yapılacak zamma Ocak ayından itibaren %7 eklenmesi büyük ses getirecek. Milyonları yakından ilgilendiren bu karar doğrultusunda merak edilenler yakın zamanda yanıt bulacak. Şimdilik maaşlara yönelik açıklamalar sürüyor.