Emekli Maaşlarında Mutlu Son! 3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkıyor?

Emekli Maaşlarında Mutlu Son! 3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkıyor?

Ek gösterge ile memur emekli maaşlarında önemli bir artış yaşanabilir. İkramiyelerde de yükseliş bekleniyor. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada ek göstergeye değinildi. Böylelikle Memur-Sen ve diğer sendikalarla ilgili gelişmeler yaşandı.

3600 ek göstergeyi uzun zamandır bekleyen pek çok kişi mutlu sona ulaşacak. Emekli maaşlarında ortalama 1000 TL'lik artış bekleniyor. Yıllık bazdaki 1000 TL'lik artışla beraber ek göstergenin çıkması muhtemel. Peki teklif meclisten geçti mi? TBMM'den geçecek teklifin yanı sıra çalışmaların henüz sürdüğü ortaya çıktı. 3600 ek gösterge ne zaman gelecek?

3600 Ek Gösterge Çıktı mı?

3600 ek göstergenin çıkışı için çalışmaların sürdüğü bizzat açıklanmıştı. Eğer herhangi bir aksilik yaşanmaz ise 2022 yılında ek göstergenin çıkması bekleniyor. Bu sayede memurların emekli maaş ve ikramiyelerinde yükseliş yaşanacak. Emekli maaşlarının artmasını isteyen ve daha çok ikramiye beklentisi içerisinde olan bazı meslek grubundaki memurlar, bir an önce ek göstergenin çıkmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın yanı sıra verdiği talimat ile de ek göster ge çalışmalarının sürdüğü biliniyor. Memur-Sen ve çeşitli sendikalar ile görüşme sağlandı. Bu görüşme neticesinde ek göstergenin önümüzdeki yıl çıkması beklenmekte. Ancak bu konuda şu an için herhangi bir detayın paylaşılmadığını söyleyelim. Uzun zamandır beklenen gösterge için memurların görüşü aynı. Hepsi ek göstergenin bir an önce çıkmasını istiyor.