Emekli Maaşınıza Haciz Gelirse Mutlaka Bunları Yapmalısınız!

Emekli Maaşınıza Haciz Gelirse Mutlaka Bunları Yapmalısınız!

Yeni yılla birlikte maaşlarını zamlı olarak alan emekliler, borçlarından dolayı icra korkusu yaşayabiliyorlar. İcra Uzmanı Caner Çakı, haciz korkusuyla yaşayan emekliler için kritik uyarılarda bulundu. Emekli maaşına haciz gelir mi, aylığıma el konur mu gibi soruların yanıtını verdi.

Emekli maaşlarına gelen haciz uygulaması için kritik uyarılarda bulunan Caner Çakı, aylığa haciz geldiği taktirde itirazda bulunulabileceğini söyledi. Bu sayede haciz korkusuyla yaşayan emekliler için kritik adımlar atışmış oldu.

Emekli Aylığına Gelen Haciz Kaldırılabiliyor!

Kredi kartı borcu olup ödeyemeyen emekliler, ‘’Emekli maaşıma haciz gelir mi’’ sorusunun cevabına sonunda yanıt buldu. Buna göre emekli aylığına uygulanabilecek haciz işlemi, ücretin en fazla yüzde 25’ini etkiliyor. İcra İflas Kanunu bünyesinde yer alan beyana göre, maaşlar kısmen haciz uygulanabilecek ücretler arasında yer alıyor. İcra memuru borcunuz için eve geldiğinde aylığınızın en fazla dörtte birine el koyabiliyor. Kalan kısmı ise borçlunun ailesi ve çocuklarına özel olarak saklı tutuluyor.

Emekli Maaşına Uygulanan Haciz İçin Tek Bir İstisna Buluyor!

Sosyal Güvenlik Hukuku, sigortalıların ve hak sahiplerinin aylık ödeneklerine haciz uygulanmasını yasaklamıştır. Kanun sadece borçlu kişiyi kapsamayıp eş, çocuk ve ana-baba gibi birinci dereceden akrabaları da koruma altına alıyor. Ayrıca emekli maaşına uygulanacak haciz, tek bir itirazla büyük ihtimalle kalkıyor. Emekli maaşına uygulanabilecek haciz için tek istisna, borçlunun ‘’Ben bu borcu maaşımdan ödemek istiyorum.’’ demesi olarak gösteriliyor.