Euro 37,16 %0,06
Dolar 34,28 %0,17
Sterlin 44,51 %0,04
Altın 3.005 %-0,21

Emekli Maaşı İçin Yeni Bir Talepte Bulunuldu! Emekli Maaşı En Az Asgari Ücret Kadar mı Olacak?

Emekli maaşına yapılan zam şok etkisi yaratacak. Çünkü öyle bir talep var ki asgari ücret ile aynı olması isteniyor. TÜED'den gelen açıklama doğrultusunda hükümetin yanıtı ne olacak? Milyonlarca emekli, asgari ücret seviyesinden en düşük emekli maaşını almak istediğini belirtiyor.

emeklilik.
Google News

Emekli maaşıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Enflasyon farkına göre zam yapılacağı tahmin edilmekte. Bu nedenle yeni maaşın ne kadar olacağı konusunda çeşitli tahminlerin yapıldığını belirtelim. Temmuz ayında verilecek karar ile maaşı da öğreneceğiz. Ancak bu süre zarfında çeşitli kuruluşların ifadelerine tanıklık ediyoruz. Peki ya emekli maaşı için beklentiler nedir? En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı ortaya çıkacak.

Emekli Maaşı İçin Şok Talep!

2022 Temmuz'daki yeni emekli maaşının asgari ücret ile aynı olması isteniyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün'den gelen açıklamalar şaşırttı. TÜED'in emekli maaşının asgari ücret ile eşitlenmesini istemesi sonrasında pek çok emeklinin destek verdiği görüldü.

Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Hükümetin emeklilere ödenecek en düşük ücret konusunda ne kadar zam yapacağı merak edildi. Aynı zamanda memur emeklileri de maaş zammı bekliyor. Bakalım tüm emekliler ortalama yüzde kaç zam ile yeni maaşlarını almaya başlayacak en kısa sürede göreceğiz.

<