Emekli Aylığı Kaç TL Olacak? 2023 Yılında EYT'lilere Büyük Sürpriz!

Emekli Aylığı Kaç TL Olacak? 2023 Yılında EYT'lilere Büyük Sürpriz!

Emekli maaşı kaç TL olacak? 2023 yılı itibarıyla EYT'liler de maaşların yüzde kaç artacağını sorguluyor. Çünkü Şubat ayından itibaren ilk etapta 1,5 milyon yeni emekli beklenmekte. İşte emekli maaşında son durum sizlerle...

EYT'lilerin yakından ilgilendiği emekli aylığına ilişkin bilinmeyenler  yanıt buluyor. Öyle çeşitli detayları da sizlerle paylaşacağız. Son zamanlara damgasını vuran enflasyon sonrasında emekli aylıklarına yüzde kaç zam olarak yansıyacağı belli olacak.

Uzmanından Açıklama Geldi!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan gelen açıklamada çeşitli açıklamalara yer verildi. Yapılan açıklamada emekli aylığının ortalama kaç TL olabileceğine dair görüşlerini paylaştı. Enflasyon ve çeşitli veriler üzerinden örnek verdiği görüldü. Güncel gelişmeler ve bu sayede yanıt buldu. Açıklamasında

“Emekli aylıklarına minimum yüzde 50 zam yapılacaktır. En düşük emekli aylığı 1 Ocak’tan itibaren 5.250 TL olur. En yüksek aylık şu an Türkiye’de 26 bin TL. Yeni yılda bu rakam 39 bin lira olur. Ama bu rakamı tüm emeklilerin binde biri kadar alan kişi sayısı var. Şu an Türkiye’de ortalama emekli aylığı 4.600 TL. Asgari ücret ise 5.500 TL. Yeni yılda emekli aylığı ortalaması 6.900 lira olacak” ifadesine yer verdi.

Aralık'ta Açıklanacak!

Emekli aylığına yönelik gelişmeler Aralık ayında açıklanacak. Dolayısıyla Aralık ayının son günlerinde detaylara erişebileceğiz.