Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,17 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,41
Altın 3.014 %0,74

Emekçi İşçilere Üzücü Haber Geldi! Yıllık İzinleriniz İptal Olabilir!

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin aldığı karar doğrultusunda yıllık izinleri kullanma yönündeki zorunluluk dikkat çekti. 16 yıl çalışan birinin hiçbir şekilde izin kullanmaması doğru bulunmadı. Dolayısıyla alınan karar sonrasında yeni bir gelişme yaşanabilir. İşverenlerin ve çalışanların dikkatine...

Para Logo
Google News

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden gelen karara göre 16 yıl boyunca izinlerini biriktiren bir işçinin içinde bulunduğu durum hayatın olağan akışına aykırı. Dolayısıyla izinlerini biriktirmek isteyenler üzücü haber verilebilir. Yargıtay'ın bu kararı sonrasında yıllarca yalnızca çalışarak ve yıllık izinlerini biriktiren kişiler için beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Dolayısıyla merak edilen gelişmelere dair son dakika olaylarını aktaracağız.

Yıllık İzinler İptal mi Olacak?

Öte yandan yıllık izinlere ne olacağı soruluyor. Bu konuda verilen cevap ise yıllık izinlerin bir şekilde kullandırılmasının sağlayacağı yönünde. Yargıtay'ın kararından sonra resmi prosedür ne gerekiyorsa o yapılabilir. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor. Çünkü herhangi bir resmi adım atılmadı. Ayrıca yıllardır izinlerini biriktiren işçiler, 16 yılı geçmemek koşulu ile bir şekilde izin biriktirebilir. En azından bu şekilde kendinize göre önlem de alabilirsiniz.

Haklılık Önemli Değil

Öte yandan işverenin sunacağı hiçbir nedenin haklılık payı bulunmamakta. Dolayısıyla işçiye bir şekilde izni kullandırması ve sahip olduğu hakkı ona tanıması gerekiyordu. Alınan bu karar doğrultusunda çalışma dünyasında yeni gelişmeler meydana gelebilir.

<