Emeğe Zam Geliyor! Emek Fiyatı 7,5 Lira Olacak!

Emeğe Zam Geliyor! Emek Fiyatı 7,5 Lira Olacak!

Fırıncılardan gelen açıklamalar büyük dikkat çekiyor. Böyle giderse ekmeğin fiyatına gelecek zam dudak uçuklatacak cinsten. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Peki ya bizleri başka hangi detaylar bekliyor? Son zamanlara damgasını vuran gelişmelerle birlikte çeşitli ifadelere yer verilecek. İstanbul'da ekmek 7,5 TL olur mu?

İstanbul'da satılan ekmek fiyatıyla ilgili çeşitli gelişmeler ortaya çıktı. Güncel olarak bizleri hangi detaylar bekliyor? Sizler de detaylara hakim olmak istiyorsanız bunları değerlendirmelisiniz. Son zamanlara damgasını vuran gelişme neticesinde 7,5 TL'ye çıkabileceği yönündeki iddialar büyük ses getirdi.

Aralık'ta Ekmek 7,5 TL Olacak mı?

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'dan gelen açıklamada "Aybaşını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7.5 liranın altında olmaz. Eğer bize bu elektrik ve doğal gazı vermezlerse ekmeği 7.5 lira yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirlerse bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an. Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı. Ekmeğin maliyetini un, maya, elektrik olarak düşünürseniz bu yanlıştır. 52 senelik fırıncıyım. Benim 7 sülalem fırıncı. Şunu anlatmak istiyorum. Ankara'nın 6 milyon nüfusu var, 400 tane fırını var hepsi de ruhsatlı. İstanbul'da da fırınlara çekidüzen verilirse o zaman vatandaş ekmeği ucuza yer. Fırıncının en son yapacağı şey ekmeğe zamdır. Çünkü satamıyoruz."