Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,54 %0,56
Altın 3.010 %0,61

Elektrikteki Maliyet Artışı Tüketiciye Zam Olarak Geri Dönecek mi? EPDK Resmi Olarak Açıkladı!

Elektrikteki güncel fiyatlara yeni bir maliyet zammı mı gelecek diye merak ediliyordu. EPDK'dan gelen hamle doğrultusunda bu soruna bir çözüm bulundu. Peki elektrik faturalarına bir kez daha zam gelecek mi? EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konuya açıklık getirdi.

elektrik faturası
Google News

Elektrikteki maliyet artışına ilişkin merak edilenler yanıt bulacak. Pek çok vatandaş maliyet artışının vatandaşa ne zaman yansıyacağını soruyor. Çeşitli gelişmelere göre bu durum henüz yanıt bulmuş değil.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yaptığı bir hamle ile gündeme geldi. Vatandaşın cebine daha fazla yük binmemesi için kayda değer bir önlem aldı. Yapılan açıklamayla birlikte elektrik üretim santralleri için uzlaştırma fiyatı belirlendi.

Uzlaştırma Fiyatı Sorunu Çözdü

EPDK'dan gelen hamle doğrultusunda elektrik üretim santralleri için belirlenen uzlaştırma fiyatı yeni bir zammın önüne geçecek. Böylelikle maliyetin faturası vatandaştan çıkmayacak. Son zamanlarda artan elektrik faturasına ilişkin yeni bir zam gelecek mi diye çok merak ediliyordu. Ancak gelinen noktada böyle bir gelişmenin olmayacağı anlaşıldı.

Maliyet Artışı Vatandaşa Yansıtılmayacak

Öte yandan elektrikteki çeşitli kalemlerde maliyet artışının vatandaşa yansıtılmayacağı vurgulandı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, açıklamasında "Bu maliyet artışlarını tüketiciye yansıtmadan, güçlü ve geçici bir destekleme mekanizması ile piyasaların sürdürülebilirliğini tam bir işbirliği ile koruyacağız" ifadelerine yer verdi.

<