Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,17 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,41
Altın 3.014 %0,74

Elektrikte Vatandaşı Sevindiren Haber Yeni Geldi! Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı

Elektrikteki üretim yeni rekorlar kırdı. Rüzgar enerjisiyle yapılan üretimle birlikte temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları çok daha sık kullanılıyor. 1 Nisan'da Türkiye'nin elektrik üretimi konusunda büyük bir atılım gerçekleştirdiği görüldü. İşte detaylarıyla birlikte rüzgar enerji santrallerinde yapılan elektrik üretimi...

elektrik faturası
Google News

Elektrikte kırılan rekorla birlikte yeni gelişmeler yaşanıyor. Pek çok kişi neler olduğuna anlam veremedi. Çünkü bunun daha önce gerçekleşmediği belirtiliyor. Türkiye'deki elektrik üretimi rekoruna değineceğiz. 1 Nisan'da gerçekleşen çalışmalar meyvesini verdi. 1 Nisan'da üretilen elektriğin yüzde 22,67'si rüzgar enerjisi santralleri aracılığıyla oldu. Dolayısıyla temiz ve yenilenebilir enerji bakımından Türkiye'nin büyük bir gelişim kaydettiği anlaşılıyor. Yakın zamanda bu enerji kaynaklarının daimi olarak kullanılacağı bilindiği için ülkemizde de bu tarz çalışmalara ağırlık verildi.

Rüzgar Enerjisi ile Rekor!

Rüzgar enerjisi ile üretilen elektriğin dünkü verilere göre 189 bin 258 megavatsaat olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla elektrik üretimi konusunda rüzgar enerjisinden çok daha fazla yararlanıyoruz. Bu da yenilenebilir enerji kaynakları ile vatandaşa çok daha ucuz  ve maliyeti düşük hizmet sunmak anlamına geliyor.

Toplamda Ne Kadar Elektrik Üretildi?

1 Nisan 2022'de toplam üretilen elektriğin 834 bin 721 megavatsaat olduğu belirtildi. Bu rekorun hemen ardından üst üste yeni bir rekor gelecek mi çok merak ediliyor. Pek çok kişi güncel gelişmeleri yakından takip etmek isteyecektir. Dolayısıyla sizlerle merak edilenleri aktarmayı sürdüreceğiz.

<