Euro 37,04 %0,19
Dolar 34,23 %-0,12
Sterlin 44,46 %0,38
Altın 3.014 %0,74

Elektrik Zamlarından Dolayı Bu Yaz Dondurmaya Hasret Kalabilirsiniz!

Esnaf, elektrik faturasından ötürü yeni bir zam yapabilir. Maliyetin gün geçtikçe artması nedeniyle bakkaldan berbere kadar her türlü esnaf zorluk çekiyor. Peki TESK bu konu hakkında neler söyledi? Esnafa özel elektrik tarifesi uygulanacak mı?

elektrik faturası
Google News

Elektrik faturasının esnaf için büyük zorluk çıkardığı belirtiliyor. Dolayısıyla yaşanan bu gelişme neticesinde pek çok ürün ve hizmete zam gelebilir. Çünkü esnaf mecburi olarak 7/24 elektriği açmak durumunda kalıyor. Hal böyle olunca elektriğe gelen zammın esnaf nezdinde büyük önemi var. Eğer esnafa özel bir indirim veya düzenleme gelmez ise çok daha büyük sıkıntılar yaşanabileceği ifade edilmekte. Bu konuda bazı açıklamalarda bulunuldu.

Esnafa Özel Elektrik Tarifesi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklama ile esnafın sorunlarına değindi. Esnafa özel elektrik tarifesi uygulanması gerektiğini ve bunun indirimli şekilde esnafa sunulmasının şart olduğunu söyledi. Dolayısıyla yaşanan bu gelişmelerle birlikte esnaf için yeni bir karar verilebilir. Peki bizler bu konu hakkında neler biliyoruz.

Ürün Fiyatlarına Olumlu Yansıyabilir

Öte yandan böyle bir düzenlemenin yapılmasının esnafın yanı sıra vatandaş için de iyi olacağı belirtiliyor. Palandöken'in açıklamasında “Yalnızca esnafa özel, vergilerin kaldırıldığı bir elektrik faturası, maliyetleri düşüreceğinden esnafın sattığı ürün fiyatlarına da olumlu yansır" sözüne yer vermesi de bu şekilde özetlendi. Maliyetlerin bir nebze düşmesi için elektrikte yeni düzenlemenin şart koşulması dikkat çekti.

<