Euro 36,97 %-0,04
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,38 %-0,19
Altın 3.001 %-0,85

Elektrik ve Doğalgaz Faturaları Yüksek Gelenlere Sevindiren Haber Geldi!

Elektrik ve Doğalgaz fiyatlarında yükseliş olmasıyla birlikte yeni bir hamle yapılıyor. Yapılan hamle sayesinde fiyatların düşürülmesi sağlanacak. Yeni sistem olarak neler devreye girecek? Elektrik ve doğalgaz faturalandırması nasıl düşürülecek? Yeni yapılacak sistemle ilgili detaylar haberimizde paylaşıldı.

elektrik faturası
Google News

Elektrik ve Doğalgaz fiyatlandırmasında çıkan yükseklik oldukça büyük tepki çekmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ilerleyen zamanlarda geçecek proje hakkında konuştu. Hazar geçişli proje ülkeye yeni kaynak olacağını belirtti.

TANAP Projesi Devreye Girecek

Yapılan proje olarak TANAP projesi devreye gireceğini söyleyen Fatih Yılmaz açıklamalarda bulundu;

 "Şu anda yıllık 16 milyon metreküplük akış söz konusu. Bunun 6 milyar metreküplük kısmını Türkiye'de kullanıyoruz, kalan 10 milyar metreküplük kısmı da Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya'ya gidiyor. Çok kısa süre geçmesine rağmen 2018'de birinci fazını devreye aldık, Eskişehir'deki akışını sağladık, 2019'da gazı Edirne'de teslim ettik, 2020'de de İtalya'ya ulaşmış oldu. İki üç sene içinde büyük bir projeyi hayata geçirmiş olduk."

"Boru hattı dizayn edilirken yıllık 31 milyar metreküp kapasiteli olarak planlanmıştı. İlerideki arz ve talebe göre bu artış yapılacaktı. Belki de fazla bir süre beklemeden boru hattının projelendirildiği kapasiteye çıkacağını birlikte göreceğiz. Sayın Aliyev de Azerbaycan Enerji Bakanı Şahbazov da arama ve üretim tarafında yatırımlara hız verdiklerini, bu hattı besleyecek gazı çok kısa süre içerisinde sisteme basabileceklerini ifade ettiler. Biz de kapasite artışını desteklediğimizi ülke olarak ifade ettik. Avrupa'dan da benzer talepler var. İnşallah Avrupa'ya yeni bir kapasite TANAP üzerinden gerçekleşmiş olacak."

Yapılan proje sonrasında ülkeye yeni kaynak olmasıyla birlikte fiyatlandırma konusunda etkilerde sağlanacak. İlerleyen zamanlarda başlayacak proje gelecek vadeden hizmetler arasında yer alıyor.

<