Elektrik Faturalarınız Artık Daha Az Gelecek! Yeni Sistem 01 Ocak 2022'den İtibaren Geçerli Olacak!

Elektrik Faturalarınız Artık Daha Az Gelecek! Yeni Sistem 01 Ocak 2022'den İtibaren Geçerli Olacak!

2022 yılının ilk gününden sonra elektrik faturalarında büyük düşüşler yaşanabilir. Dar gelirli ailelerin daha az ödeyeceği bir sistem geliştirildi. Belirli bir limiti aşmazsanız sizler de daha düşük fatura ödeyebilirsiniz. Peki elektrik faturalarındaki son durum nedir? Faturalara gelen zamdan sonra yeni gelişmeler...

1 Ocak 2022'den itibaren başlayacak yeni elektrik faturası döneminde sistem değişecek. Böylelikle dar gelirli ve az elektrik harcayan kişiler daha düşük fatura ödeyecek. Gelen zamlarla beraber ailelerin zor zamanlar yaşamaması için böyle bir hamle yapılacağı vurgulanıyor. Eğer kullandığınız kWh belirli bir limitin altında ise düşük ödeme yapacaksınız. Ancak limitin geçilmesi durumunda daha yüksek faturalarla karşılaşmanız mümkün. Bu nedenle yeni ödeme sisteminin dar gelirliler için oldukça uygun bir sistem olduğu vurgulanıyor.

Devletten Ailelere Elektrik Desteği

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yaptığı açıklama ile sistemin yanı sıra fatura bazı dar gelirli ailelere elektrik faturası desteği de sunulacak. Kullanılan elektriğin 150 kWh'a kadar devlet desteği mümkün hale gelecek. Hal böyle olunca destekle ilgili daha fazla detay merak ediliyor. Bu da 2022 yılının ilk gününden itibaren geçerli olacak diyebiliriz.

Faturalar Düşecek mi?

Elektrik faturalarında tasarruflu davranan ve belirli bir kullanımı geçmeyen pek çok aile bulunuyor. Dolayısıyla onların fatura fiyatlarında ciddi düşüşler olacaktır. Ancak kullanımda sınır tanımayan ailelere daha fazla fatura gelebilir. Dolayısıyla faturalara gelen zamları ciddiye almalı ve ona göre bir hamlede bulunmalı.