Euro 37,06 %0,25
Dolar 34,26 %-0,01
Sterlin 44,35 %0,14
Altın 3.007 %0,49

Elektrik Faturalarına Yeni Bir Düzenleme Geleceği Açıklandı! Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati Resmi Olarak Açıkladı!

Bakanlık, son zamanlarda sıkça sorulan elektrik faturası düzenlemeleriyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Elektrikteki son dakika gelişmesi gözler önüne serildi. Peki elektrikteki zamlardan sonra alınan önlemlere bir yenisi daha eklenecek mi? Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, elektrik fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.

elektrik faturası
Google News

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Elektrik faturalarındaki artışla birlikte pek çok kişinin merak ettiği bir soru yanıt buldu. Elektrik faturalarına yeni bir düzenleme gelecek mi? Özellikle de 1 Mart'tan itibaren yapılan düzenlemelerin yeterli olmayacağını ifade edenler bulunuyordu. Bu nedenle yeni düzenlemeler yapılacak mı diye soruldu.

Yeni Düzenleme Olmayacak!

Elektrik faturalarında hali hazırda KDV indirimi ve çeşitli kademe düzeltmeleri olduğu için daha farklı bir işlem uygulanmayacak. Bakalım bu değişikliklerden sonra faturalarda ciddi oranda bir düşüş yaşanacak mı? Hatırlanacağı üzere Aralık ayından bu yana elektriğe gelen zamlarla birlikte faturalarda birkaç kat artış yaşanmıştı. Dolayısıyla elektriğin bu kadar pahalı olması dikkat çekmişti.

Ay Sonu Belli Olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati açık bir şekilde ifade etti ancak elektrikteki düzenlemeler vatandaşın cebine ne kadar olumlu yansıyacak yakında belli olacak. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor. Eğer aylık 240 kilovatsaatin altında bir tüketim gerçekleştirirseniz birinci kademeden yani ucuz fiyat tarifesi üzerinden faturanız hesaplanacak.

<