Euro 36,96 %-0,09
Dolar 34,29 %0,11
Sterlin 44,30 %-0,39
Altın 2.995 %-1,05

Elektrik Faturaları Yarıya Düşecek mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsünden Açıklama Geldi!

Elektrik fatura fiyatlarında değişiklik yapılacağı belirtildi. Son zamanlarda artan faturalar artık düşecek mi? Elektrikte yaşanan bu gelişme dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada elektrik faturalarında düzenlemeye gidileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin neler söyledi?

070220222231441099716.
Google News

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklama ile elektrik fiyatlarında yapılacak düzenlemeye değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konudan haberdar olduğunu ve en kısa sürede bir düzenlemenin yapılacağı belirtiliyor. Son zamanlarda elektrik faturalarının normalden fazla gelmesi dikkat çekmekteydi. Faturalara gelen zamlardan sonra fiyatların iyice arttığı görüldü. Sosyal medyada ise gelişmeye dair çok fazla paylaşım yapıldı.

Vatandaş Enflasyona Ezdirilmeyecek

İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada vatandaşın enflasyona karşı korunacağını belirtti. Bu nedenle elektrik faturalarının sonraki aylarda daha düşük geleceği ve ucuzlayacağı düşünülüyor. Bu durum hakkında nasıl bir çalışma yapacak merak edildi. Elektrik fiyatları ucuzlayacak mı yoksa faturalarda farklı bir modele mi geçilecek?

Faturalar Çok Arttı

Elektrik başta olmak üzere çeşitli fatura kalemlerinin arttığı görülüyor. Su ve doğalgaza da kademeli olarak zam gelmişti. 2022 yılı itibariyle fatura fiyatları iyice arttı. Aynı tüketimi yapmış olsanız dahi zamlardan ötürü çok daha fazlasını ödemek zorunda kalabiliyorsunuz. Vatandaşların elektrik faturalarındaki fiyat değişimini merakla beklediği belirtiliyor. Çünkü faturalar ciddi oranda artış gösterdi.

<