Euro 37,03 %0,17
Dolar 34,25 %-0,04
Sterlin 44,33 %0,27
Altın 2.999 %0,24

Elektrik, Doğalgaz ve Akaryakıt Fiyatları Hakkında Resmi Açıklama Geldi! Elektrik, Doğalgaz ve Akaryakıt Fiyatları Ne Olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan gelen açıklamada enflasyona değinildi. Tek haneli enflasyon için çeşitli planlar açıklandı. Sonuçların ne zaman gözükeceğini de söyleyen Bakan Nureddin Nebati, akaryakıttan elektrik faturasına kadar pek çok kalemde değişim olacağını vurguladı.

Elektrik, Doğalgaz ve Akaryakıt
Google News

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Bakanlıktan gelen açıklamada enflasyona ilişkin çeşitli değerlendirmelere bulunuldu. Pandemiden bu yana enflasyonun dünya çapındaki etkisi bir kez daha hatırlatıldı. Dünyanın karşı karşıya kaldığı ekonomik krizle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak bazı müjdeli haberler verdi.

Enflasyon Tek Haneye İnecek mi?

Nureddin Nebati'nin yaptığı açıklamada enflasyonun tek haneye inebileceği belirtildi. Yaz aylarından itibaren geçerli olmak üzere yıl sonuna kadarki süreçte enflasyonun düşeceği belirtiliyor. Yıllık oranda tek haneli enflasyon hedefi gerçekleşecek mi merak edildi. Üstelik akaryakıt, doğalgaz ve elektrik faturalarına da yer verildi.

Faturalarda Rahatlama Olacak mı?

Artan elektrik faturası sonrasında fiyatlar ortalama iki üç katına kadar çıkmıştı. Hal böyle olunca elektrikteki değişim gözler önüne serildi. Üstelik doğalgaz faturasına da ciddi oranda zam geldi. Bu gelişmelerin hemen ardından vatandaş faturaların ne zaman düşeceğini merak ediyor. Bunun için de çeşitli düzenlemelerin yapılabileceği belirtildi.

<