Elektrik Doğalgaz Desteği ve EYT Çalışmaları Gündemde!

Elektrik Doğalgaz Desteği ve EYT Çalışmaları Gündemde!

Elektrik ve doğalgaz yardımlarındaki son durum dikkat çekiyor. Faturalardaki vergi istisnası büyük etki yaratabilir. Henüz resmileşmedi fakat Meclis açıldıktan sonraki süreç içerisinde hem vergi istisnası hem de EYT düzenlemesi büyük ses getirecek.

Gelen açıklamalar doğrultusunda, Meclis'in açılmasıyla birlikte çeşitli çalışmaların ortaya çıkacağı belli oldu. Öte yandan bizleri nelerin bekleyeceği de yanıt bulacak. Öte yandan elektrik ve doğalgaz faturasında önemli bir destek ön plana çıkacak.

Çalışanlara Vergi istisnası

Pek çok alanda vergi istisnasının uygulanacağı belirtiliyor. Güncel gelişmeler ışığında bizleri nelerin bekleyeceği en kısa sürede yanıt bulacak. Bu noktada büyük bekleyiş sürmekte. Peki ya doğalgaz ve elektrik faturası vergi istisnasında nasıl bir durum geçerli olacak? 1000 TL'lik fatura ödemelerinde çalışanlara önemli bir istisna uygulanacağı belirtildi.

EYT Çalışmaları Sürüyor

Öte yandan Bakan Vedat Bilgin'den gelecek açıklamada EYT'ye değinildi ve “EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz"  açıklaması yapıldı.