Elektrik, Benzin, Mazot ve Doğalgaz Fiyatları %50 Düşecek mi?

Elektrik, Benzin, Mazot ve Doğalgaz Fiyatları %50 Düşecek mi?

Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının %50 düşürülmesine ilişkin kanun teklifi büyük ses getirdi. CHP'li milletvekilinden gelen açıklama gözler önüne serildi. Peki ya güncel olarak neler biliniyor? Akaryakıt fiyatları gerçekten de yarı fiyatına düşecek mi?

CHP'nin Meclis'e vereceği teklif ile birlikte elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarında %50 indirim yapılması istenecek. Peki ya bu konuda hakkında partiden nasıl bir açıklama geldi? CHP'li Yıldırım Kaya, ifadesinde "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2022 Eylül ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 83,45 ve aylık yüzde 3,08; Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAG) göre de yıllık yüzde 186,27, aylık yüzde 5,30 olarak gerçekleşmiştir. TÜİK'in aynı dönem için üretici fiyat enflasyonu (ÜFE) ise yüzde 151,50 olmuştur" sözlerine yer verdi.

Akaryakıt %50 Ucuzlayacak mı?

Artan enerji fiyatlarıyla birlikte akaryakıta %50 indirim gelecek mi merak ediliyor. Bu noktada pek çok gerekçe sıralandı. Aşağıda yer alan bazı gerekçeleri sizler de inceleyebilirsiniz:

Yüksek enflasyon toplumun her kesimini olumsuz etkilemiştir. Satın alma gücü düşmüş, üretim maliyetleri artmış; Türk parası başta Dolar olmak üzere tüm paralar karşısında değer kaybetmiştir. Gübre gibi ithal ürünler ve enerji fiyatlarının katlanarak artması çiftçinin üretim maliyetini yükseltmiş; enerji fiyatlarına yapılan zamlar sanayi üretimindeki düşüşün derinleşmesine neden olmuştur.