Elektriğe Gelen Yeni Zam Cep Yakacak! Elektrik Faturaları İyice Yükseldi

Elektriğe Gelen Yeni Zam Cep Yakacak! Elektrik Faturaları İyice Yükseldi

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'dan gelen haberle birlikte elektrik fiyatlarının arttığı öğrenildi. Peki ya elektrik faturasındaki artışla birlikte güncel fiyatlar ne durumda? Mesken aboneleri kara kara düşünüyor. Birinci ve ikinci kademe elektrik faturalarındaki son durum gözler önüne serilecek.

EPDK'dan gelen açıklama doğrultusunda henüz 1 Haziran'da gelen elektrik faturası zammına yine bir güncelleme yapıldı. Dolayısıyla artık elektrik daha fazla cep yakacak gibi gözüküyor. Peki ya elektrik faturalarında yüzde kaç artış olacak? Mesken aboneleri durumu yakından takip ediyor. Çünkü vatandaşın cebinden çıkacak para oldukça önemli. Faturalardaki fiyat artışı ister istemez alım gücünü de etkilemekte.
Birinci ve İkinci Kademe Zamlandı!
Birinci ve ikinci kademe mesken abonelerinin ödeyeceği elektrik faturasında artış yaşanacak. Birim başına alınan ödemeler iyice zamlandı. Hal böyle olunca yılbaşından bu yana yapılan zamlar gözler önüne serildi.
İki Katından Fazla Zam!
Elektrik faturasına gelen zamla birlikte yılbaşından buyana ciddi şekilde fiyat artışı yaşandığı görülüyor. 2022 Ocak'tan bu yana birinci kademeye %58 zam uygulanırken, ikinci kademeye ise %137'lik rekor zam uygulandı. Haliyle yeni zammın ne kadar etkileyeceği düşündürüyor. Yakın zamanda elektrik faturalarındaki güncel durum gözler önüne serilecektir. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın açıklaması sonrası gözler elektrik fiyatına çevrilmişti.