Eksik Sigorta Primi Olanları Emekli Edecek Karar Mahkemeden Geldi!

Eksik Sigorta Primi Olanları Emekli Edecek Karar Mahkemeden Geldi!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun iptal ettiği sigorta primleri mahkeme sonrasında vatandaş haklı bulunarak davacıya geri verildi. Bu da emekliliğin önünü açtı. Peki ya bu emsal kararla birlikte sigorta primleri silinen vatandaşlar anında emekli olabilecek mi?

Mahkemden gelen haberle birlikte SGK'lı ve eksik primi olan vatandaşların emekli olmasına vesile olacak karar açıklandı. Öyle ki avukatın yaptığı açıklamalar ise gözler önüne serildi. Pek çok kişi bu kararla birlikte hakkını arayabilir ve eksik sigorta primlerini doldurabilir. Peki ya güncel gelişmeler eşliğinde neler oldu?

Eksik Sigorta Primi de Sayıldı

Mahkemeden gelen haber neticesinde emsal bir karar ortaya çıktı. Bu kararla birlikte bizleri neler bekliyor? Emekli olmak isteyen ve çeşitli nedenlerden dolayı sigorta primleri iptal olan vatandaşları yakından ilgilendirmekte. Bağ-Kur primlerine ek olarak açılan davada vatandaş haklı bulundu. Avukattan gelen açıklamada ise

“Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan hatalı bir işlemden dolayı çiftçilerimizin Bağ-Kur prim günleri iptal olmuştu. Biz de Bursa Yenişehir’de yaşayan bir çiftçimiz adına açtığımız davayı kazandık. Mahkeme, vatandaşın iptal edilen günlerinin geçerli sayılması yönünde bir karar verdi. Bu aldığımız karar, emsal bir karar olmuş oldu. Bundan sonraki süreçte prim günleri iptal olan vatandaşlar dava açtıkları takdirde prim günleri sayılacak ve emekli olma günleri dolduysa emekli olabilecekler.Bu durumda olan vatandaşlarımızın dava açması gerekiyor. Bu aldığımız karar, emsal bir karar olmakla beraber otomatik olarak tüm vatandaşlarımız açısından geçerli değil. Herkesin kendi davasını açıp kararını alması gerekiyor”  ifadesine yer verildi.