Euro 37,03 %0,21
Dolar 34,26 %-0,02
Sterlin 44,32 %0,11
Altın 2.998 %0,20

Ekmek ve Sıvı Yağ Fiyatlarına Büyük Zam Kapıda! Ekmek ve Sıvı Yağ Fiyatları Ne Olacak?

Buğdayın değeri iyice arttı. Rusya ve Ukrayna'nın buğday ihracatı yapamaması nedeniyle ekmek fiyatlarına yeni zam gelebilir. Ayçiçek yağına gelen zam sonrasında yeni bir zammın gelip gelmeyeceği merak edildi. Buğday ve sıvıyağ fiyatları rekor seviyeye ulaşabilir.

ekmek zam
Google News

Ekmek ve ayçiçeğe ciddi zam gelebilir. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan sonra Avrupa'da son 14 yılın en yüksek buğday fiyatı görüldü. Haliyle buğdayda artan fiyat kısa süre içerisinde buğday ile yapılan gıdalara yönelecek. Bunların başında elbette ekmek geliyor. Ekmek fiyatının yakında artması beklenmekte. Ekmek fiyatı kaç TL olacak?

Ayçiçek Yağına Zam Geldi!

Ayçiçek yağına yeni zam geleceği haberlerinden sonra çeşitli marketlerde bir anda fiyatlı arttı. Adeta kara borsaya düşen ayçiçek yağının fiyatı 5 litresi için neredeyse 200 TL'yi buldu. Hal böyle olunca yeni bir zammın daha gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Savaş Buğday ve Sıvıyağı Etkiledi!

Rusya ve Ukrayna'nın buğday ve ayçiçek yağı ihracatı yapamaması nedeniyle küresel çapta fiyatların artması gibi bir tehlike ile karşılaştı. Özellikle de Türkiye gibi ayçiçek yağının büyük bölümünü ithal eden ülkelerde ayçiçek yağı fiyatı arttı. Peki ayçiçek yağı önümüzdeki günlerde yeniden zamlanacak mı? Buğday ve ayçiçek yağına ilişkin meraklı bekleyiş sürüyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün açıklamaları da Şubat ayının zam rekoru kırdığını söylüyor.

<