Euro 37,02 %0,15
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,27 %0,01
Altın 2.997 %0,17

Ekmeğe Çok Büyük Zam Geldi! Ekmek Fiyatları Değişti..

Ankara Halk Ekmek, ekmek zammı ile gündeme geldi. 250 gram ekmeğe yapılan zam sonrası yeni fiyat sosyal medyadan duyuruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Halk Ekmek, 250 gram ekmeği 2 TL'den satacak. Yeni ekmek fiyatları açıklandı. Peki ekmek fiyatına neden zam geldi?

ekmek zam
Google News

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, yaptığı zamla birlikte ekmekleri daha pahalıya satacağını duyurdu. 2 Mart'tan itibaren geçerli olacak 250 gram ekmeğin fiyatı 2 TL olarak belirlendi. Yeni dönemde zammın yapılmasında neden olan maliyet artışları ise bizzat vatandaşlarla paylaşıldı. Belediyeden gelen kamuoyu açıklaması dikkatle takip edildi. Fiyatların neden bu kadar arttığı hali hazırda merak ediliyordu.

Maliyetler Arttı!

İşçi, un, maya ve enerji gibi temel maliyetlerin arttığı belirtildi. Bu nedenle ekmeğe zam yapılması kararlaştırıldı. 250 gram ekmeğin fiyatı artık 2 TL olarak güncellendi. Bundan sonraki süreçte ekmeğe bir süre zam gelmesi beklenmiyor. Ayrıca mevcut zam artışıyla birlikte vatandaşa resmi duyurunun sosyal medya aracılığıyla da yaptığı görüldü. Kamuoyunun etkin şekilde bilgilendirilmesi sağlandı.

Normal Karşılandı!

Ekmek fiyatının 2 TL'ye çıkması normal karşılandı. Pek çok fırında 3 ve hatta 3,5 4 TL'lerden satışa sunulan ekmeğin Ankara Halk Ekmek'te 2 TL olması konusunda bir anlaşmazlığa rastlanmadı. Maliyetlerin gittikçe artması fırınların gelirlerini de riske sokuyor. Haliyle Fırıncılar Odası'ndan gelen açıklamalar doğrultusunda yeni bir zam gelebileceği ihtimalleri üzerine konuşulmakta.

<