Ekilmeyen Tarlaları Devlet Başkasına Kiralayacak! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Yeni Açıklama Geldi!

Ekilmeyen Tarlaları Devlet Başkasına Kiralayacak! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Yeni Açıklama Geldi!

Tarım alanlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye imza atılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımın yaygınlaşması için önemli bir adım attı. Kullanılmayan tarım alanlarının kiralanması için çalışmalara başlanacak. Peki ya bu konuda nasıl bir açıklama yapıldı? İşte detaylarıyla birlikte tarımda yeni destekler...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Ülkemizde tarımın yaygınlaşması ve destek görmesi adına çeşitli çalışmalar devam ediyor. Daha fazla ve ucuz maliyetli ürüne sahip olmak adına yeni bir sistem geliştirildi. Bundan sonra bir yıl kullanılmayan tarım arazilerinin farklı kişilere kiralanacağı belirtiliyor. Devletin bu konuda aracı görevi göreceği de konuşulmakta.

1 Yıl Boş Kalması Durumunda Geçerli!

Söz konusu tarım alanının bir yıl boş kalması yani ekim yapılmaması durumunda Bakan Vahit Kirişçi olacakları güzel bir şekilde özetledi. Yaptığı açıklamada “Şayet bir tarla sistemde 1 yıl boş görünürse, kamu otoritesi gelecek ‘siz burada bir şey yetiştirmiyorsunuz, tarlanıza bu muhitteki kira bedeli üzerinden kira ödeyip, üretim yaptıracağız’ diyecek. Devlet kiralamayacak, taahhüt edecek. Aracılık rolü dışında bir rolü olmayacak.” ifadesine yer verdi.

Çiftçiye Desteğe Devam!

Öte yandan çiftçiye sağlanacak desteğin devam edeceği belirtiliyor. Gübreden mazota ve besici yeme kadar pek çok alanda ödemeler sürecek.