Dünya Altın Konseyi 2022 Altın Fiyatı Tahminlerini Açıkladı! Enflasyonla Birlikte Altında Yeni Gelişmeler!

Dünya Altın Konseyi 2022 Altın Fiyatı Tahminlerini Açıkladı! Enflasyonla Birlikte Altında Yeni Gelişmeler!

Altındaki son durum oldukça şaşırttı. Dünya Altın Konseyi de yaptığı açıklama ile enflasyon ve faiz artırımına değindi. Altın fiyatları 2022 yılında yükselecek mi merak ediliyor. ABD'deki enflasyon dalgasının ne gibi sonuçları olacak? İşte çeyrek altın ve ONS altındaki gelişmelere dair değerlendirmeler...

Altın fiyatlarının artıp azalmasına ilişkin çok fazla soru soruluyor. ABD'de patlak veren enflasyon sıkıntısına tam anlamıyla bir çözüm bulunabilmiş değil. Öyle ki altın fiyatları çok ciddi oranlarda arttı. Aynı zamanda doların TL karşısında değer kazanması da ülkemizde TL paritesinde altını iyice öne geçirdi. Şimdi ise gelinen noktada altın fiyatlarının TL cinsinden değer kaybettiği görülüyor. Ancak dolar cinsinden bakacak olursak fiyatlar korunmakta. Altın bir süredir değer kaybetmemekte.

Dünya Altın Konseyi'nden Açıklama

Dünya Altın Konseyi, fiyatların enflasyona bağlı olarak artmaya devam edeceğini savundu. ABD'de uzun zamandır görülmeyen enflasyon dalgası fiyatları adeta uçurmuştu. Elindeki paranın değer kaybına uğramasını istemeyenler soluğu yatırım araçlarında aldı. Ancak bu durum altın fiyatları için de önem arz ediyor.

Faiz Artırımı Olacak mı?

Olası bir faiz artırımında gözler altın fiyatlarına çevrilecek. FED'in henüz böyle bir karar almaya hazır olmadığı gözlemlenmekte. Doların değerini artırmak için faiz konusunda ısrarcı değiller. Ancak enflasyonun önü alınamaz ise faiz artırımı konusu tekrar masaya yatırılacaktır.