Euro 37,16 %0,11
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,48 %0,00
Altın 3.015 %0,15

Dul ve Yetim Aylığını Tamamen Değişti! Yeni Maaşlar Belli Oldu!

Dul ve yetim aylığına gelen zam dikkat çekti. En düşük ve en yüksek dul yetim aylığı kaç TL oldu? Güncel gelişmelerle birlikte enflasyondaki artış ödemeleri de etkiledi. Alım gücü düşen pek çok kişi neler olduğunu yakından anlamak istiyor. İşte güncel rakamlarla birlikte sosyal yardım destekleri...

dul ve yetim aylığı
Google News

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birlikte yeni sosyal yardım maaşları da kesinleşti. Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Merak edilen gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor. Maaş zammına ilişkin bilinmeyenler paylaşıldı. Söz konusu gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Dul ve Yetim Aylığı Zamlandı!

Dul ve yetim aylığına gelen zam herkesi şaşırttı. Öyle ki artık ödemeler en düşük 627 TL olarak yapılacak. Bu zammın ise tamamen enflasyon oranı ile bağlantılı olduğu vurgulanıyor. Çünkü artan hayat pahalılığı, zam yapılmaması halinde alım gücünü düşürmekte. Çeşitli sosyal desteklerde de bu yüzden artış yaşanmakta. Söz konusu bu zammın yanı sıra çeşitli kalemlerde de artış olduğu görüldü.

Tazminat ve Para Cezaları da Arttı!

Öte yandan SGK idari para cezalarının yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatında da artış meydana geldi. Ödemeler arttıkça pek çok kişi güncel ödeme miktarını merak etmeye başladı. Temmuz ayından itibaren asgari ücret başta olmak üzere emekli maaşı ve memurlara yapılacak ödemelerde bir değişiklik bekleniyor.

<