Euro 37,00 %0,11
Dolar 34,24 %-0,03
Sterlin 44,46 %0,01
Altın 3.026 %-0,05

Döviz Kuru Düşünce Akaryakıt Zamları İptal Oldu! EPDK'dan Benzin, LPG ve Motorin Fiyat Açıklaması Geldi!

Döviz kuru fiyatları değişince akaryakıt zamlarının da iptal olduğu haberi geldi. Peki benzin, motorin ve LPG kaç TL'ye düştü? Zamlar iptal olunca gözler EPDK'ya çevrildi. EPGİS'in zam beklentisi neden iptal edildi? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik program açıklamasından sonra yaşananlar...

akar yakıt zam
Google News

Döviz kurlarında yaşanan sert düşüş sonrasında bu geceden itibaren gelmesi planlanan zamların iptal edildiği haberi iletildi. EPGİS'in yaptığı açıklamada benzin, motorin ve LPG'ye zam uygulanacaktı. Fiyatlarda artış beklenirken sürpriz şekilde zamların iptal olduğu duyuruldu. Kurdaki son duruma bağlı olarak fiyatların yeniden düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Ayrıca döviz kurundaki düşüşün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamış olduğu ekonomik planla da bağlantılı olduğu belirtilmekte.

EPDK Açıklama Yaptı

EPDK'dan gelen açıklamada EPGİS'in zam kararının iptal edildiği vurgulandı. Son haftalarda birkaç kez zam uygulanmıştı. LPS, benzin ve motorine gelen bu zamlardan ötürü araç kullanıcıları ne yapacağını bilmiyordu. Ciddi oranda artan fiyatlara karşı yeni bi zam geleceği daha duyurulunca şaşkınlık yaşandı. Ancak döviz kurundaki düşüşle beraber bu zamlar da iptal edildi.

Döviz Kuru Düşecek mi?

Doların 12 - 13 TL bandı arasında olması nedeniyle daha fazla düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. 18 TL'den bir anda 6-7 TL arasında değer kaybeden dolar, kaç TL olacak? Ekonomi programının faaliyete geçirilmesiyle birlikte döviz kurundaki düşüş devam eder mi merak edilmekte. Bunu da yılbaşından sonraki süreçte daha iyi göreceğiz.

<