Döviz Çakıldı Ama Toptancılar Hala Ürünlere İndirim Yapmadı! Esnaf Toptancılara Tepki Gösterdi!

Döviz Çakıldı Ama Toptancılar Hala Ürünlere İndirim Yapmadı! Esnaf Toptancılara Tepki Gösterdi!

Doların düşmesine rağmen temel gıda ürünlerine indirim gelmedi. Toptancılara gösterilen tepki iyice arttı. Yapılan açıklamalara bakacak olursak fiyatlarda düşüşün gelmesi biraz zaman alacak. Peki indirimler neden yapılmıyor? İşte pek çok marketin indirim yapmamasının temel sebebi...

Dolar ve genel olarak döviz kurunda yaşanan düşüşten sonra pek çok kişi indirimlerin hızlı bir şekilde gelmesini bekliyordu. Ancak görülen o ki toptancılar indirim yapmamakta kararlı. Üstelik halkın tepkisine rağmen çeşitli şekillerde indirim yapmayacaklarını izah ediyorlar. Daha önce satın alınan ürünleri göstererek dolar 18 TL iken alınan ürünleri indirimle satamayacaklarını söylemekteler. Bu nedenle pek çok yerde ayçiçek yağının fiyatı 120 TL'ye ulaşmış durumda. İndirimlerle ilgili bir düzenlemenin yapılması planlanıyor. Aksi takdirde devlet tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanabilir.

İndirimler Ne Zaman Gelecek?

İndirimlerin gelmesi için biraz vaktin geçmesi gerektiği söylenmekte. Yüksek kurdan alınan ürünlerin şu an için aynı ölçüde bir fiyata satılması gerekecek. Ancak döviz kuru 11 TL iken alınan ürünlerin fiyatı da ona göre düzenleniyor. Dolayısıyla bazı marketlerde fiyat indirimleri başladı.

Daha Fazla İndirim Yapılacak

Döviz kurunda denge korunur ve yükseliş yaşanmaz ise fiyatların daha da düşeceği belirtiliyor. Önümüzdeki haftalardan itibaren pek çok toptancının indirim yapması muhtemel. Özellikle de zincir marketlerde bu indirime büyük ihtiyaç duyulmakta.