Euro 37,01 %0,15
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,33 %0,17
Altın 2.990 %-0,06

Doğalgaza İndirim Beklerken Bir Zam Daha Geldi! Doğalgaz Fiyatları Ne Oldu?

BOTAŞ, yılbaşından sonra konutları kapsayacak ikinci doğalgaz zammını duyurabilir. Yeni doğalgaz zammına ilişkin bilgi paylaşıldı mı? Son dakika gelişmesiyle birlikte elektrik santrallerine yapılan zam vatandaşa yansıtılabilir. İşte BOTAŞ'tan gelecek yeni zam açıklamasına dair detaylar..

doğalgaz
Google News

BOTAŞ, yılbaşı itibariyle yaptığı doğalgaz zammı ile dikkat çekmişti. 2022'ye girdiğimiz ilk günlerden itibaren etkili olan zamdan sonra Şubat ayında da zam kararı mı verilecek? 1 Şubat itibari ile elektrik üreten santrallere yapılan zam %14.1 olarak açıklandı. Dolayısıyla bu ani artışın kullanıcılara yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor. Yeni zammın yüzdesi ise merak ediliyor. Vatandaşın merakla beklediği konut doğalgaz zammına ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

Zam Vatandaşı Etkileyecek mi?

Yapılan zammın yüzdesine bakacak olursak elektrik üreten santrallere uygulanan zammın önemli bir kısmı vatandaşa yansıyabilir. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde BOTAŞ'tan yeni bir doğalgaz zammı yapılması bekleniyor. Şimdilik herhangi bir gelişme yaşanmasa da iddialar bu yönde seyrediyor.

2022'nin İkinci Zammı Olacak!

Hanelere yansıyacak ikinci doğalgaz zammı ile karşı karşıyayız. Yılbaşında konutlara yüzde 25 oranında bir zam uygulanmıştı. En büyük zam sanayiye uygulandı ve %50 olarak belirtildi. Şimdi ise vatandaşlar tekrardan zam gelişmesi ile karşı karşıya kaldı. BOTAŞ'ın yapacağı açıklama yakından takip edilecek.

<