Euro 37,01 %0,05
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,43 %-0,10
Altın 2.999 %-0,93

Doğalgaz Zammı Belli Oldu! Vatandaş Ne Kadar Doğalgaz Ödeyecek?

Ülke genelinde yaşanan 10 günlük doğalgaz kesintisi, sanayiyi adeta vurmuş durumda. Birçok kentte organize sanayi bölgeleri ile önemli kritik alanlardaki üretim durma noktasına geldi. Bu olumsuz durumun enflasyonu ve fiyatları da etkileyeceği kısacası faturanın yine vatandaştan kesileceği öne sürülüyor.

doğalgaz yardımı
Google News

İran’dan gelen doğalgaz kısıntısının ardından özellikle organize sanayi bölgelerinde alınan enerji kesintisi kararı, sanayi sektöründe panik ve şok etkisi yarattı. Üç günlük enerji kesintisinin çok ağır olacağına dikkat çeken sektör yöneticileri, durumun enflasyona ve tüketici alımına yansıyacağını işaret ediyorlar. Bazı fabrikalar jeneratör ile kesintiye çözüm ararken gıda alanında zincirin kopmasıyla enflasyon rakamının tavan yapacağı düşünülüyor.

Enerji Kesintisi Gıda Enflasyonunu Doğrudan Etkileyecek!

2 binden fazla üreticiyi barındıran ve yıllık üretim değeri 430 milyar lirayı bulan gıda sektörünün enerji kesintisinden doğrudan etkileneceğini ve geri dönüşü olmayan zararlar yaşayacağını belirten Türkiye Gıda ve İçecek Dernekleri Federasyonu Başkanı, ‘’Düş kar marjı ile çalışan sektörde gıda arzının üretim kaynaklı olarak sınırlanacak olması gıda enflasyonunu zirve noktasına kadar körükleyecek. Gıda ürünlerinde fiyatların yükselmesi sürpriz olmayacak.’’ açıklamalarında bulundu.

Üç Sektörde Kesinti Nihayet Kaldırıldı!

BOTAŞ, enerji kesintisini üç kritik sektörde kaldırmaya karar verdi. BOTAŞ tarafından yerel yöneticilere gönderilen mail ile et, süt ürünleri ve ilaç sektörlerindeki doğalgaz kesintisinin sonlandırıldığı açıklandı. Yaşanan gelişmenin enflasyon değerlerine nasıl bir etki yapacağı ise merakla bekleniyor.

<