Doğalgaz Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? Detaylar Açıklandı..

Doğalgaz Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? Detaylar Açıklandı..

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Kasım ayından itibaren soğuklar baş gösterdi. Şimdi ise doğalgaz desteğine ilişkin bilgiler verildi. Doğalgaz yardımı ödemeleri bu ay itibarıyla başladı. Güncel olarak desteklere dair başka neler biliyoruz? Doğalgaz yardım parası ödemeleri ve başvuru yöntemi...

Doğalgaz yardım desteği ve başvuruları için çeşitli sorular soruluyor. Öyle ki son zamanlarda doğalgaz yardımı almak isteyenler internet üzerinden başvuru yöntemlerini araştırmakta. 900 - 2500 TL arasında değişen doğalgaz yardımına ilişkin bilinmeyenler aktarıldı. Bakan Derya Yanık'tan gelen açıklamalar ise dikkat çekti.

Doğalgaz Desteği Sağlanıyor

Isı haritası ve çeşitli değişkenlerle birlikte doğalgaz yardımının yapıldığı belirtilmekte. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu hakkında bilgi verdi. Öte yandan başvuruları sağlamakla birlikle sizler de destekten yararlanabilirsiniz. Bakan Yanık açıklamasında “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak” dedi.