Doğalgaz Yardım Desteği Başladı! Kömür Yardımı, Odun Yardımından Sonra Doğalgaz Yardımı da Başladı!

Doğalgaz Yardım Desteği Başladı! Kömür Yardımı, Odun Yardımından Sonra Doğalgaz Yardımı da Başladı!

Aile Bakanlığından peş peşe yardım açıklamaları gelmeye başladı. Yakın zamanda maddi yardım kömür yardımı gibi bir çok yardımlar yapılmaya başladı. Aile Bakanlığından gelen açıklamada son olarak doğalgaz yardımı yapılacağını söyledi. Kimler doğalgaz yardımından yararlanabilir?

Aile Bakanlığından Yeni Yardım Türü Doğalgaz Desteği Geliyor!

Yaşanan ekonomik durumlardan dolayı çoğu alan da her şeyin fiyatı artış gösterdi. Bu artış özellikle faturalara da artış göstererek dar gelirli vatandaşların sıkıntıya girmesine neden oldu. Faturaların ödenmemesine kadar giden durumda Aile Bakanlığından yeni bir düzenleme getirildi.

İhtiyaç Sahibine Doğalgaz Yardımı

Kışın giderlerin en çok arttığı mevsim olarak devam edilmektedir. Aile Bakanlığı kömür yardımını bu aylar içerisinde fazlalaştırarak ihtiyaç sahibine yardım yapıyordu. Alınan yeni karara göre Enerji Bakanlığı tarafından ortak bir çalışma yapılacak.

Tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerle birlikte doğalgaz yardımının başlatılacağının duyurusu yapıldı. Ayrılacak bütçe belli olmazken bu tür yardımın ilk defa başlamış olması da yeni yardım türü olarak çoğu vatandaşın işine yarayacak.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımı başvurusu E-devlet üzerinden başvurusu sağlanıyor. Bu yardım başvuru kanalı olarak E-devlet T.C Kimlik No ve şifrenizi girdikten sonra arama kutusuna Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ön başvurusuna giriş yaparak istenen bilgilerin girilmesi isteniyor. Başvuru yapılmasıyla birlikte birimler tarafından incelenerek sonuç ekranında onaylanıp onaylamayacağı çıkacaktır.