Euro 36,96 %0,12
Dolar 34,24 %-0,04
Sterlin 44,29 %0,08
Altın 2.996 %0,13

Doğalgaz Kullananlara Acı Haber Geldi! Doğalgaz Fiyatlarına Yüzde 34 Zam Geldi!

Avrupa'daki doğalgaz fiyatlarında rekor artış yaşanıyor. Rusya ve Ukrayna savaşı Avrupa'yı vurdu. Doğalgaz fiyatlarındaki şok artışla birlikte Avrupa'da yaşayanların faturasına yeni bir zam mı yapılacak? Dikkat çeken fiyat artış haberine ilişkin Rusya hakkında bilinmeyen detaylar...

doğalgaz
Google News

Avrupa'daki doğalgaz fiyatları, Rusya Ukrayna gerilimiyle birlikte iyice artmışa benziyor. İki ülkenin savaş halindeki durumundan sonra doğalgaz fiyatları %60'lık bir yükselişle gündeme gelmişti. Şimdi ise %34'lük artış ile tekrardan yükseliş yaşadı. Doğalgaz kontratlarındaki megavatsaat fiyatı ise 109 euroyu geçmiş vaziyette.

Doğalgaz Fiyatları Neden Arttı?

Doğalgaz fiyat artışının temel nedeni olarak Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim ile savaş gösteriliyor. Dolayısıyla savaşın sürmeye devam ettiği süre boyunca çeşitli yaptırımlar NATO başta olmak üzere pek çok ülke ve kuruluş tarafından uygulandı.

Doğalgazın %40'ı Rusya'dan!

Öte yandan Avrupa'daki doğalgazın %40'lık kısmı Rusya'dan temin ediliyor. Dolayısıyla fiyatlara yansıması şaşırtmadı. Avrupa'daki doğalgaz fiyat artışının daha ne kadar süreceği ise bilinmiyor. Konuya ilişkin herhangi bir gelişme yaşanması durumunda sizlerle bilgi paylaşımına devam edeceğiz. Güncel fiyatlar kontrol ediliyor ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin merak edilenler yanıt buluyor. Avrupa'da yaşayanlara doğalgaz fiyat artışı nasıl yansıyacak zamanla belli olacak.

<