Euro 36,95 %-0,08
Dolar 34,29 %0,12
Sterlin 44,30 %-0,39
Altın 2.995 %-1,07

Doğalgaz Fiyatlarına 10 Kat Daha Zam Geliyor! Ayrıca Doğalgaz Kesintilerine de Hazırlıklı Olun!

Avrupa Birliği temsilciliğinden açıklama geldi. Yer alan açıklama gaz fiyatlarının yüksek oranda arttığını söyledi. Yaşanan fiyatlandırmada gaz fiyatlarının 6 ve 10 kat arasında arttığını gösterdiğini ve oluşan süreçte elektrik faturalarını da etkilediğini gösterdi. Bunun üzerine de gaz kesintileri için de AB’nin önlem almadığını belirtmesi gündemde yer aldı.

doğalgaz
Google News

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği görevi yapan Josep Borell, Avrupa enerji arz güvenliği hakkında yazısını paylaştı. Yer alan yazısında jeopolitik konularına yer vermesiyle durumu değerlendirdi. Rusya ilgili olarak;

"Enerji, Rusya ile yaşanan krizin neden olduğu yüksek fiyatlar ve gaz arz sorunları yüzünden gündemimizin ilk sıralarında yer alıyor” başlığıyla hareket ediyor.

Borell, enerji konusunda önlem alınması gerektiğini belirterek ilerleyen zaman içerinde ABD içerisinde iş birliği içerisinde olabilir dedi.

Enerji Fiyatları Yükseldi

Yapılan değerlendirmelere göre enerji piyasasında yüksek artış meydana geldi. Enerji fiyatları küresel arz ve talep sorunları nedeniyle yükseldi. AB'de gaz fiyatları bir yıl öncesine göre 6 ile 10 kat daha yüksek seviyede bulunuyor. Bunun yanına elektrik fiyatlarının buna göre artış gösterdiği belirtti. Ayrıca Rusya’nın büyük payda aldığı dönem içerisinde AB ülkeleri, olası kesintilere hazırlıklı değil ifadesini yer aldı. Bunun üzerine de kapasite geliştirilmesi için önerilerde yer alıyor. İlerleyen zamanlarda AB ülkelerinden yatırım konusu meydana çıkabilir.

<