Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,17 %-0,12
Sterlin 44,48 %0,41
Altın 3.014 %0,74

Doğalgaz Fiyatına Yeniden Zam Geliyor! Doğalgaza Ne Zaman Ne Kadar Zam Gelecek?

BOTAŞ, doğalgaz fatura zammına ilişkin açıklamada bulundu. Son zamanlarda sıkça gelmekte olan enerji fiyat artışı, vatandaşın cebini etkiliyor. Dolayısıyla Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürü de söz konusu zamlara değindi. Peki en son doğalgaza ne kadar zam gelmişti?

doğalgaz
Google News

BOTAŞ, yaptığı açıklama ile gündeme geliyor. Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürü Burhan Özcan, doğalgaz zammından sonra alınan karara değindi. 2022 yılından bu yana enerji fiyatlarında ciddi oranda yükseliş yaşandı. Hal böyle olunca vatandaşın faturalarına birkaç kat fazla ödeme çıkarıldı. Peki doğalgaz zammı neden yapıldı? Konutlardan sanayi bölgelerine kadar zamlara ilişkin yeni bir tablo paylaşıldı. Söz konusu gelişmeye ilişkin merak edilenleri aktaracağız. Doğalgaz zammı büyük ses getirecek.

Doğalgaza Ne Kadar Zam Geldi?

Doğalgaza gelen zammın ne kadar olduğu soruluyor. Konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 35'lik bir zam gelmişti. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yapılan yüzde 50'lik zammın hemen ardından BOTAŞ Genel Müdürü konuşma yaptı.

BOTAŞ Zamdan Sonra Açıklama Yaptı!

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, yapılan zamla ilgili maliyetleri sebep gösterdi. Avrupa fiyatlarına göre çok daha uygun bir seviyede tuttuklarını belirtti. Dolar cinsinden çok daha uyguna doğalgaz verdiklerinin altını çizdi. Dolayısıyla 2022 yılından gelen zamlarla birlikte vatandaşın faturasında tekrardan artış yaşanacak.

<