Euro 37,14 %-0,02
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,59 %0,18
Altın 3.003 %-0,26

Devletten Büyük Konut Adımı! Konut Fiyat ve Kiralarda Düşüş Olacak mı?

Ev satın almak isteyenleri bekleyen müjdeli haber verildi. Devletin sağladığı fırsatlarla birlikte TOKİ konutlarında çeşitli işlemler başlıyor. Peki ya dar gelirli vatandaşın çok sevineceği bu haberle beraber kimler ev sahibi olabilecek? Konut kiraları ve fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Konut kredisi
Google News

Devlet, artan konut fiyatları ve kiralardan sonra çeşitli önlemler alarak vatandaşa destek çıkıyor. Özellikle de Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte ev sahiplerinin kiracılara 1 yıl sonra yapacağı maksimum zam miktarının %25 ile sınırlı olacağı belirlenmişti. 2023 yılı sonuna kadar geçerli olacak bu gelişme ile birlikte çeşitli detaylar gözler önüne serildi. Peki ya kiraların yanı sıra konut fiyatları için nasıl bir önlem alındı?

Konut Fiyatlarında Şok Gelişmeler!

Konut fiyatlarında ise sosyal konut projeleri büyük ilgi görüyor. TOKİ'nin inşa edeceği ve 81 ilde oturulabilecek evler, görücüye çıkıyor. Pek çok kişi bu evlerden birine sahip olabilmek için hem kuraya katılıyor hem de başvuruda bulunuyor. Peki ya kimler bu fırsattan yararlanabilecek. Nispeten daha ucuz ve uygun olan bu evler, devlet destekli olduğu için vatandaşa hizmet etmekte.

Yeni Evlenenlere Kota Fırsatı!

Öte yandan dar gelirli vatandaşlarla birlikte yeni evleneceklere de özel bir kota oluşturuldu. Böylelikle sosyal konut projesinde ev satın alımlarının bir kısmı yeni evlenenler için geçerli olacak. Güncel gelişmeler ve dahasını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

<