Devletin Vermiş Olduğu Nakit Sosyal Destek Ödemelerine de Zam Geleceği Belirtildi!

Devletin Vermiş Olduğu Nakit Sosyal Destek Ödemelerine de Zam Geleceği Belirtildi!

Sosyal destek ödemelerindeki güncel gelişmeler gözler önüne seriliyor. Peki ya yüzde kaç zam yapılacak? Sosyal yardımlardaki nakdi ödemeler artık daha fazla olacak. Temmuz ayından itibaren zamlı ödemeler hesaplara yatacak. İşte güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde...

Devletin vermiş olduğu nakit sosyal destek ödemelerine de zam geleceği belirtildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek. Peki ya nakit yardımlarda hangi durum ön plana çıkıyor? Enflasyona bağlı olarak zamların yapılacağını belirtelim. Üstelik bu zamların yanı sıra yüzde kaçlık bir artış bekleniyor?

Sosyal Yardımlar Zamlanacak!

65 yaş aylığı ve engelli bakım gibi çeşitli sosyal desteklere düzenli olarak ödeme yapılmakta. 2022 yılının Ocak ayından itibaren artan enflasyonla birlikte Mayıs ayında fark %35'i geçti. Enflasyon farkının baz alınarak sosyal yardımlara zam yapılması gündeme geldi. Tüm bunlar yaşanırken sosyal desteklerde başka ne gibi gelişmeler meydana gelecek?

%45 Zamlanabilir

Öte yandan sosyal yardım ödemelerinde %45 artış meydana gelebilir. Henüz kesinleşmediği için yorum yapılmıyor fakat bir anda neredeyse yarı fiyatı kadar zamlanması şok etkisi yaratacaktır. Memur ve emekli maaşında da artış olacağı vurgusu yapıldı. 4 Temmuz'da açıklanması beklenen Haziran enflasyon oranı iyice belirleyici olacak.