Euro 37,05 %0,24
Dolar 34,23 %-0,11
Sterlin 44,46 %0,38
Altın 3.015 %0,76

Devletin Sağladığı Sosyal Yardımlar Tekrar Netleşti! Kimler Sosyal Yardım Desteğinden Yararlanabilecek?

Devletin sağladığı sosyal desteklerde çeşitli gelişmeler yaşandı. Bütçe planı açıklandı ve sosyal yardımlara ayırılan para belli oldu. Kimler ne kadar ödeme alacak? 104,2 milyar TL'lik desteğe ilişkin merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde yer almakta.

Para Logo
Google News

Yaşlıya, öğrenciye ve muhtaç durumdaki pek çok vatandaşa ayrılan sosyal destek bütçesi açıklandı.  Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın yayımladığı bütçe planına göre miktar belli oldu. Peki bu desteklerden kimler yararlanabilecek? Sosyal yardım almanın yolları ve dahasını açıklayacağız. Söz konusu yardımlara ilişkin bilinmeyenler masaya yatırılacak.

Sağlık Primine 23,4 Milyar TL!

Durumu olmayan vatandaşların sağlık primine ilişkin ayrılan bütçenin 23,4 milyar TL olduğu belirtildi. Bu kadar yüksek bütçenin ayırılması da sosyal devlet anlayışını ortaya koyuyor. Ayrıca yenilenebilir enerjiye geçiş yapılması ve 2023 yılında doğalgaz rezervlerinin vatandaşa sunulacak olması dikkat çekti. Yaşlıların sosyal ve psikolojik ihtiyaçları için 1,9 milyar TL ayırıldı.

65 Yaş Üstüne 9,1 Milyar TL!

65 yaş üstü vatandaşların alacağı aylıklar için toplam 9,1 milyar TL'nin ayırıldığı belirtiliyor. Korucu ailelerin alacağı toplam ödeme ise 295 milyon TL olarak kaydedildi. Engelli vatandaşların bakımına ise rekor düzeyde bir harcama yapılması bekleniyordu. 13,2 milyar TL'lik destek açıklandı. Engelli yakınlarına ödenen aylık ise 6,6 milyar TL olarak belirlendi.

<