Euro 37,17 %0,07
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,56 %0,12
Altın 2.997 %-0,46

Devlete Borcunuz Varsa Ayvayı Yediniz! Devlet Faiz Oranları Arttı!

Tecil faiz oranıyla ilgili yaşanan gelişmede devlete borcu olanların daha fazla ödeme yapacağı ortaya çıktı. Kamu borcunu geciktirenlerin ödemesi gereken gecikme faizinde önemli bir artış meydana geldi. Peki ya yüzde kaç artış sağlandı? İşte yayınlanan tebliğ sonrasında olanlar...

cumhurbaskani-erdogan-dan-asgari-ucret-aciklamasi-1637613180.
Google News

Devlete borcu olanların dikkatle takip ettiği bu gelişme sonrasında Tahsilat Genel Tebliği gündeme geldi. Yürürlüğe giren tebliğ sonrasında tecil faiz oranında artış yaşandı. Yıllık bazd yüzde kaç arttığı merak ediliyor. Devlete borcu olanları yakından ilgilendiren tebliğe dair merak edilenleri yanıtlıyoruz. Öte yandan başka kimleri ilgilendirdiğinden de söz edeceğiz. Borca gelen yıllık faiz artışı çok konuşulacağa benziyor. Borcunu geciktirenlerin işlemleri hızlandırması gerekebilir. Aksi halde çok daha fazla ödeme yapmak durumunda kalacaklar.

Tecil Faizi Arttı!

Tecil faizinin %15'ten %24'e çıkarıldığı belirtildi. Kamu borcunu geciktirenlere uygulanan faizin artması sonrasında pek çok kişinin borcu daha da kabaracak. Yıllık olarak artan bu faizle birlikte şimdi neler olacağı merak ediliyor.

Kimler Eski Tecil Faizinden Ödeyecek!

Kamu borcu olan ve geciktirme faizi ile ödemekte olan vatandaşlar, eğer tebliğ yayınlanmadan önce gerekli tecil işlemlerini yaptırmış ise eski tecil faizi üzerinden ödeme yapmaya devam edecek. Dolayısıyla bu tarihten sonraki süreçte ise yeni tecil faiz oranı geçerli olacaktır.

<