Devlet Yardım Kapılarını Yeniden Açtı! TC Kimlik İle Başvuran Herkese 2840TL Ödeme Yapacak!

Devlet Yardım Kapılarını Yeniden Açtı! TC Kimlik İle Başvuran Herkese 2840TL Ödeme Yapacak!

Devlet ihtiyaç sahibi olanlara bir çok ödeme imkanı kapılarını açtı. TC kimlik numarası ile başvuru yapanlara EKİM ayı içeresinde 2840TL ödeme yapacak. Çocuk parası nasıl alırım? Cenaze parası nasıl alırım? İş görmez parası nasıl alırım?

T.C kimlik numarası ile başvurularını gerçekleştirebilecek vatandaşlar aylık 2840 TL ödeme alabilecekler. SGK`nın yapmış olduğu duyuru da aile ve çocuk yardımı, çocuk parası, cenaze parası ve iş görmez maaşı gibi birbirinden farklı yardım yapılmaktadır.


Resmi Açıklama Geldi!


SGK tarafından yayınlamış genelgede Ekim ayı içinde vatandaşlara ödenmesi beklenmekte olan devlet yardımları konusunda bir açıklama yaptı. Başvurularını gerçekleştirmiş olan vatandaşlara mevcut şartları sağlaması halinde birden fazla devlet yardımından faydalanabilecek. Sağlanacak olan devlet yardımı ile vatandaşların biraz nefes almasına imkan sağlanmış olacak.

Rapor Ödemesi!

Çalışmayan ve ya çalışma hayatına devam etmekte olan vatandaşlara özel devlet tarafından farklı kalemlerde ödeme yapılmakta. Söz konusu kalemlerden birisi rapor ödemesidir. Doğum gerçekleştirmiş ve annelik iznine ayrılmakta olan kadınların raporlu bulunmuş olduğu süre baz alınarak 2 ayın üzerinde olmaması koşulu sonucunda rapor parası ödemesi gerçekleşmemektedir. Annelerin rapor parasından yararlanabilmesi adına çalışma hayatına geri dönmesi şarttır. Aynı anda yarım gün çalışma süresi ile çocuklarından uzak kalmayan annelerin ayrıca kreş ödemesi de alabilmektedir.


Prim Desteği!

Ev hizmetlerinde çalışma hayatını sürdürmekte olan kadın ve ya erkek olması fark etmeksizin devlet tarafından prim desteği bulunmaktadır. Bir ay içerisinde 10 günden az ve ya 10 gün üzerinde çalışma durumunda işlemler yerine getirilirken, 10 gün süre zarfının altında çalışanlar iş kazası ve ya meslek hastalığı bakımından sigortallı olarak görülüyor. 10 günden az çalışma göstermiş kişilerim prim ödemeleri iş verenler tarafından yapılmaktadır. Ancak sürenin uzatılmasından yana olmuş olanlar aynı ayı takip eden son güne kadar taleplerin gerçekleştirilmeleri halin uzun vadeli emeklilik için prim ödemesi ile ve ya genel sağlık sigortasına prim ödenmesi sonucunda sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler.