Euro 36,97 %-0,01
Dolar 34,26 %0,07
Sterlin 44,31 %-0,28
Altın 2.992 %-1,16

Devlet Ev Hanımlarına Müjde Verdi! Ev Hanımlığı Yapan Tüm Hanımlar Maaş Alacak..

Ev hanımlığı, şu an meslek sayılmamakta. Ancak ev hanımlığının meslek olarak sayılmasıyla birlikte emekli olabilecekleri belirtildi. Sigortaları yatabilecek ve maaş alabilecekler. Peki bu nasıl mümkün olacak? CHP liderinden gelen açıklama ev hanımlarını rahatlattı. İşte CHP'nin başa gelmesi durumunda ev hanımlarına müjde...

1-hGor_cover.
Google News

Ev hanımları, şu an için yaptıkları işten ötürü meslek statüsünde çalışmıyorlar. Dolayısıyla emekli olmaları pek de mümkün gözükmüyor. Kendilerine maaş bağlanması için de farklı durumlar aranmakta. Dolayısıyla ev hanımlığının meslek statüsünde yer alması demek kadınların daha fazla emeklilik hakkı elde etmesi anlamına gelmekte. CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Peki Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada evli kadınlar ve ev hanımları için neler söyledi?

Ev Hanımlığı Meslek Sayılacak

Ev hanımlığı yapmakta olan kadınların resmi olarak meslek sahibi oldukları kabul edilir ise kendilerine sigorta bağlanması daha da kolay hale gelecek. Böylelikle maaş dahi alabilmeleri sağlanacak. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamada kadınların ve ev hanımlarının unutulmadığına özellikle değinildi.

Kılıçdaroğlu'ndan Net Mesaj

Kılıçdaroğlu, ev hanımlarını hiçbir zaman unutmadıklarını ve iktidara gelmeleri dahilinde CHP'nin çeşitli değişikliklerle ev hanımlarına destek çıkacağını söyledi. Meslek ve maaş ile ilgili söylediklerinin arkasında durdu. Bakalım ev hanımlarıyla ilgili bir düzenleme yapılacak mı?

<