Euro 37,17 %0,05
Dolar 34,27 %0,13
Sterlin 44,48 %-0,07
Altın 3.004 %-0,24

Devlet Elektrik Faturanızı Karşılıyor! Elektrik Tüketim Desteği Nasıl Alınır?

Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar devlet desteği ile 216 TL'ye kadar yardım alabilir. Böylelikle elektrik tüketim desteği sahibi olabilirsiniz. Peki ya başvuru şartları nelerdir? İşte elektrik ödemelerinde dikkat çeken detaylar ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı.

elektrik faturası
Google News

Devletin sağlamış olduğu elektrik tüketim desteğine ilişkin merak edilenler yanıt buldu. Pek çok kişinin güncel gelişmeleri araştırdığı biliniyor. Eğer elektrik desteği almak istiyorsanız bu şartları karşılamalısınız. Mart 2019'dan bu yana verilmekte olan desteklerde limitler değişti. Artık çok daha fazla kişinin elektrik desteğinden faydalanabileceği ve 108 TL ila 216 TL arasında değişen ödemelerle beraber elektrik faturanızı ödeyebileceksiniz.

Elektrik Faturanızı Devlet Ödeyecek

Öte yandan elektrik faturası desteğindeki güncel gelişmeler dikkat çekiyor. 216 TL'ye kadar sağlanan ödemelerin yanı sıra 4 milyondan fazla abonenin bundan yararlandığını belirtelim. Hane başına gelir şartının korunması çok önemli. Eğer belirlenen limitin altında ödeme alıyorsanız sizler de başvuru sağlayabilir ve destekten faydalanabilirsiniz.

7332 TL Gelir Şartı!

Aylık hane gelirinin 7332 TL'nin altında olması şartı koşuluyor. Bu sayede başvuru yapmanız haline elektrik faturası desteği alma ihtimaliniz artacaktır. Son zamanlarda artan elektrik faturalarına karşın devletin sosyal destek anlayışı tüm hızıyla devam ediyor.

<