Devlet Bankaları TL'ye Destek Vermeye Karar Verdi! İhtiyaç, Taşıt Kredisi Faiz Oranlarına Dolar Ayarı

Devlet Bankaları TL'ye Destek Vermeye Karar Verdi! İhtiyaç, Taşıt Kredisi Faiz Oranlarına Dolar Ayarı

Devlet bankalarından da TL'ye destek veriyor. İhtiyaç kredisi, Taşıt kredisi vs gibi kredilerde avantajlı halde olacaksınız. Sistem peki nasıl işliyor. Devlet bankaları TL'ye nasıl destek veriyor. Tüm detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doların yükselmesinden sonra yeni ekonomik kalkınma paketinde TL Mevduat hesabını sunmaya başlamasıyla birlikte dolar hızlı düşüşe geçmeye Türk Lirası değer kazanmaya başladı. Bu zamanlar içerisinde dolar 10-12 TL arasında gezerken bankalarında mevduat hesabı için çalışmalarını sağladı.

TL Kredi Paketi

Yapılan çalışmalar arasında mevduat hesabının daha iyi gelmesi adına faiz oranlarının daha da yükseltme kararı alındı. Ayrıca TL için devlet bankalarında kredi çekiminde faiz indirimi sağlanarak hareket edildi. Araba sahibi olmak isteyen kişilerde taşıt kredisi için faiz oranları sabit tutularak vatandaşlara ayrı bir hizmet sağladı.

Yaşanan durumlarla ilgili olarak TL değerlendirme çalışmaları da sürüyor. Vatandaşın yoğun ilgisiyle birlikte mevduat hesapları yatırımı daha çok sağlanıyor. TL mevduat hesapları yapılan anlaşmaya göre 3,6,9 ve 12 ay olarak ayarlanması sağlanarak geri ödeme sağlanacak. Günlük olarak kur düzenine göre hareket edilmesiyle birlikte dolara yatırım yapılmaması için hamle olarak kalıyor. İlerleyen zaman içerisinde ne tür sistemde ilerlenecek yeni hamleler gelecek mi göreceğiz.