Desteklere Bir Yenisi Daha Eklendi! Yaşlılara da Destek Verilecek!

Desteklere Bir Yenisi Daha Eklendi! Yaşlılara da Destek Verilecek!

YADES ile birlikte yaşlılara sağlanacak imkanlar ve desteklerde artış sağlanacağı belirtiliyor. Bu noktada milyonlarca TL'lik yardım yapılacağı bilgisi ulaşıldı. Peki ya güncel olarak başka neler biliyoruz? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi.

Yaşlılara Destek Programı olan YADES ile birlikte pek çok kişinin bundan faydalandığı biliniyor. Bakıma ve yardıma ihtiyaç duyan yaşlıları kapsayan bu değişiklikle birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Peki ya güncel olarak neler biliyoruz? Merak edilenler ve dahası haberimizde olacak. Bakan Derya Yanık'tan açıklama geldi.

Bakanlıktan YADES Açıklaması

YADES için ayırılan bütçenin yanı sıra bakanlıktan gelen açıklama büyük ses getirecek. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detayları aktaracağız. Yanık: “YADES’i 65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması, desteklenmesi, evde bakımlarının yapılması ve psikososyal destek sağlanması amacıyla 2016’dan bu yana yürütüyoruz. Yaşlılarımızın yaşamlarını kendi evlerinde, ailelerinin yanında sürdürebilmeleri için yerel yönetimlerin evde bakım ve gündüz bakım hizmetleri projelerini destekliyoruz. Yaşlanma konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan YADES projelerine maddi destek sağlıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar 31 belediyeye 55 YADES projesi için toplam 36 milyon TL finansman desteği sağladık. 76 bin 497 hanede 111 bin 559 yaşlımıza ulaşarak evde bakım, psiko-sosyal destek ve kültürel faaliyet hizmetleri sunduk.” ifadesine yer verdi.