Çocuklara Müjdeli Haber Geldi! Ekim Ayında Çocuklara 1259TL Nakit Desteği Geliyor! Resmi Açıklama Yapıldı!

Çocuklara Müjdeli Haber Geldi! Ekim Ayında Çocuklara 1259TL Nakit Desteği Geliyor! Resmi Açıklama Yapıldı!

Çocukları sevindiren haber geldi. Ekim ayında ihtiyaç sahibi çocuklara 1259TL yardım yapılması kararlaştırıldı. Tabi ki bu şartları karşılamanız gerekiyor. Ekim ayı çocuk yardım parası nasıl alırım?

Ekonomi açısından sıkıntı çeken dar gelirli olan ailelerde çocukların destek ve korunması devletin Asli görevlerinden bir tanesidir. Bu nedenden ötürü devlet bakanlık bünyesinde çocuklara sosyal ve ekonomik destek sağlamakta. Farklı sosyal hizmet modelleri çocukların desteklenmesini sağlamış olan devlet, başvuru yapmış olan ailelere gerekli incelemeleri tamamlamasından sonra çocuk başına aylık 1259 TL maddi destek ödeme veriyor. Ekonomik ve sosyal destek talebinde bulunmuş olan ailelere şartlara uygun olması gerekmekte. Maddi destek her ay 15`inde düzenli olarak yapılmakta.

Ekonomik Sosyal Destek!

Devlet, çocukların sosyal hayata karışması ve de korunması için ekonomik ve sosyal destek vermeye devam etmekte. Düzenli olarak her ay aileler devletin sağlamış olduğu SED ödemesinden faydalanabilmekte. Ekim ayı ödemesi için açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`tan geldi. Bakan yapmış olduğu açıklamada ihtiyaç sahibi aileler Her çocuk için ortalama 1259 TL SED ödemesi sağladıklarını duyurmuştu. Çocuk başına yapılmış olan devlet yardımı ailelere başvuru koşulu ile vermekte.

Çocuk İhtiyaçları Karşılanacak!

Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ihtiyaç sahibi ailelere verilmiş olan ekonomik ve sosyal destek ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Ekim ayında toplam 170 milyon 596 bin TL bütçe ayrılmış olduğunu belirtirken Ödemelerin 15 Ekim tarihine kadar hak sahibi olmuş vatandaşların hesabına geçecek olduğunu açıkladı. Bakanlık bütçesinden yapılmış olan sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ile ilgili çocukların ihtiyaçlarını karışılanması hedeflenmekte. Çocukların ihtiyaçlarını karşılayamayan Aileler bu yardımdan faydalanmak için başvuru yapabilmekteler. Başvurular çocukların Nüfus cüzdanının fotokopisi ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, e Devlet ve ya Sosyal Hizmetler merkezlerinde yapılabiliyor.

SED ödemeleri için başvuruları maddi durumu yetersiz olan aileler yapabilmekte. Başvuru yapıldıktan sonra sosyal ve de psikologlardan oluşmuş olan uzman ekipler aileyi ziyaret ediyor ve görüşme gerçekleştiriyor. Aynı zamanda ailelerin evinde gelir durumuna göre inceleme yapılmakta. Çocuğun öğrenci belgesi ve okulu da Uzmanlar tarafından kontrol edilmekte. Yapılmış olan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda ise ailenin maddi ihtiyacı olup olmadığı tespit edilmesi haline telefon bilgileri verilmekte. Ödemeler aileden istenmiş banka hesabına yapılmakta. Her ay düzenli 1259 TL yardım parası yapılmakta.