Euro 37,04 %0,19
Dolar 34,23 %-0,12
Sterlin 44,46 %0,38
Altın 3.014 %0,74

Çocuğu Olan Ailelere Bugün Ödemeler Başladı! Her Aileye 600TL Yattı! Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Sosyal desteklerle ilgili çocuklu ailelere müjdeli haber verildi. Ödemeler yapılıyor. Peki hangi aile ne kadar para alacak? Nakdi destek ile birlikte başvurunun nasıl yapılacağı da merak konusu haline geldi. Söz konusu gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor. Çocuk parası alma şartı nedir?

askeri-para-yardimi-nasil-alinir-asker-yardimi-kimler-alir-h1563515759-b775f2.
Google News

Devlet, çocuklu ailelere sosyal yardım ödemesi yapmaya başladı. TC kimlik numarasına göre pek çok kişi bu ödemelerden yararlanabilecek. Peki güncel gelişmelerle birlikte kimler ne kadar ödeme alacak? Son zamanlarda 300 ila 600 TL arasında ödeme alan aileler dikkat çekti. Muhtaçlık durumuna göre ailelere yardım sürüyor.

Çocuk Parası Şartları!

Doğum yapan annelere verilen çocuk parasında çocuk sayısı da önemli bir faktör. Dolayısıyla çocuk sayısı arttıkça yapılan ödeme de artış göstermekte. TC kimlikle ödemenin yanı sıra başvurunun nasıl yapılacağına da değineceğiz. Üstelik bir diğer bilgi ise çocuk sayısına göre ne kadar ödeme yapılacağı. İlk çocuk için 300 TL, ikincisi için 400 Tl ve üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılacak. Üç çocuk ile sınırlı olan bu ödeme sonrasında şartlar ve başvurulara göz atalım.

Çocuk Parası Başvuru

Çocuk Parası başvurusu için iki opsiyonunuz bulunmakta. Bunlardan ilkini TC kimlik numarası ile aile gov tr sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak fiziki başvuru için Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara başvuruda bulunabiliyorsunuz. Dolayısıyla sosyal yardım ödemelerine ilişkin güncel bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

<