Euro 37,02 %0,15
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,27 %0,01
Altın 2.997 %0,17

Çiftçilere Elektrik Konusunda Sevindiren Haber Geldi! Tarımsal Sulamaların Elektrik Tüketimine İndirim Geldi!

Tarımsal sulamada kullanılmakta olan elektrikle ilgili fiyat düşürecek bir karar açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada KDV oranının düşürüldüğü bilgisi iletildi. Üstelik elektrik faturalarına etki edecek farklı kararlar da bulunuyor. İşte kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı'nın çiftçiye verdiği müjdeler...

tarımsal sulama
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Çiftçilerin bir süredir elektrik fiyatlarıyla ilgili bir düzenleme yapılması yönünde istekleri bulunuyordu. Dolayısıyla yapılan açıklamada tarımsal alanda kullanılan elektrikle bağlantılıydı. Ülkemizin için kritik öneme sahip olan tarıma her türlü destek verilmeye devam ediliyor. Bu noktada tarımsal alanda kullanılan elektriğin KDV oranında da indirime gidildi.

Elektriğin KDV'si Düştü!

Elektrik fiyatlarındaki KDV'nin %18'den %8'e düştüğü haberi iletildi. Dolayısıyla tarımsal sulamadaki elektriğin fiyat düşüşü gözler önüne serildi. Fiyatlarda önemli bir değişim bekleniyor. Elektrik faturalarındaki ciddi fiyat düşüşüyle birlikte tarımın bir kez daha desteklendiğine şahit olduk. Üstelik düşük tarife sınırına ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı.

Düşük Tarife Sınırı Yükseltildi

Öte yandan düşük tarife sınırı da yükseltildi. Böylelikle günlük 8 kilovatsaatten aylık 240 kilotvatsaat oldu. Artık düşük tarifede kalma konusunda daha da fazla sınıra sahip olacaksınız. Limitle ilgili yapılan değişiklik çiftçiyi ve tarım alanında çalışanları sevindirdi. Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında tarıma verilen desteklerin arttığı görülüyor.

<