Euro 36,94 %-0,01
Dolar 34,25 %-0,04
Sterlin 44,28 %0,06
Altın 2.994 %0,06

Çiftçilere 2 Günde 2 Ayrı Acı Haber Geldi! Gübre Fiyatlarına 2 Defa Zam Geldi!

Gübre fiyatlarına iki günde iki defa zam gelmesi tepkilere neden oldu. Gübre fiyatları bir anda yükselişe geçti. Doğalgaza dahi zam gelmemişken stoklardaki gübre neden bir anda pahalandı? Gübrede yeni fiyatlar ortaya çıktı. İşte çiftçinin belini büken zamlarla ilgili son gelişmeler...

gübreye zam
Google News

Çiftçinin dikkatini çeken gübre zamları gündemdeydi. İki gündür gelen zamlardan ötürü kimi çiftçiler tepki gösterdi. İGSAŞ'ın fiyatları artırdığı gelişmesiyle birlikte çeşitli yerlerden eleştirel açıklamalar geldi. Gübre fiyatlarının neden kısa süre içerisinde bu kadar zamlandığı merak edilmekteydi. Çünkü henüz iki gün önce gelen zamla birlikte fiyatlar zaten artmıştı. Ancak zam mı yetersiz bulundu yoksa farklı bir gelişme mi yaşandı da fiyatlar yeniden arttı? İGSAŞ, üre gübresine tonda 500 TL zam yaptı. Toros Tarım ise can gübreyi tonda 5400 TL'ye çıkardı.

Gübre Fiyatları Neden Zamlandı?

Gübre fiyatlarının bir anda artmasında Rusya ve Ukrayna savaşının etkileri neden olarak gösteriliyor. Daha doğalgaza bile zam gelmemişken gübre fiyatlarının bir anda defalarca zamlanması dikkat çekti. Bu nedenle bazı çiftçiler ve tarımsal sektörle ilgilenenlerin tepki gösterdiği belirtiliyor. Zammın hızlı ve sürekli yapılmasındaki neden merak edildi.

Stoklardayken Zam Yapıldı

Gübreler stoklardayken yapılan zam nedeniyle zam nedeni araştırılıyor. Bunun yanı sıra gübrenin yeni ithal edilmediği veya doğalgazdaki artışa bağlı bir zam yapılmadı. Bakalım bu sorunun cevabı şirketler tarafından yanıt bulacak mı? Gübre ithal eden İGSAŞ ve Toros Tarım'dan açıklama bekleniyor.

 

<