Euro 37,16 %0,11
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,48 %0,00
Altın 3.015 %0,15

Çiftçiler Bu Ay Nakit Avansları Zamlı Alacaklar! Nakit Avanslar Ne Kadar Oldu?

Tarım ve Orman Bakanı'ndan gelen açıklama doğrultusunda çiftçiye verilecek nakdi avansta zam müjdesi verildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği bu gelişme 24 Mayıs'ta gerçekleşecek. Bu tarihte hesaplara ödemelerin yapılacağı belirtildi. İşte Bakan Vahit Kirişçi'den çiftçilere müjdeli haber...

tarım destek
Google News

Binlerce çiftçiyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bakan Kirişçi'nin yaptığı açıklama doğrultusunda nakdi avanslarda artış olduğu öğrenildi. 1 ton pancar başına verilen ödemenin %290 artış ile 18 TL yerine artık 70 TL'den gerçekleşeceği duyuruldu. Bu haberle birlikte merak edilenler de yanıt buldu. Pek çok sayıda çiftçinin beklediği müjdeli haberle birlikte nakdi avans ödemeleri iyice yükselmişe benziyor.

24 Mayıs'ta Hesaplara Yatacak!

Nakdi avans ödemelerinin 490 milyon TL olacağı belirtildi ve 24 Mayıs'ta hesaplara yatırılacağının bilgisi verildi. Bakanlıktan gelen bu açıklama çiftçi için oldukça  önemliydi. Dolayısıyla sosyal medyadan açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, aşağıda yer alan açıklamayı yaptı: "Türkşeker ile 'Sözleşmeli Tarım' kapsamında bu yıl pancar eken 28 bin 800 çiftçimize toplamda yaklaşık 490 milyon lira nakdi avans ödemesi yapılacak. 3 defa ödenen avans sayısı 5'e çıkartıldı. Çiftçilerimizin pancar ekim ve sulamaları için kullandıkları elektrik ve motorin masrafları için Türkşeker tarafından faizsiz olarak verilecek olan ilk nakdi avanslar 24 Mayıs'ta çiftçimizin hesabında olacaktır."

28 bin 800 Çiftçi Faydalanacak

Nakdi avanstan yararlanacak çiftçi sayısının 28.800 olduğu belirtiliyor. Bu da oldukça önemli bir sayı diyebiliriz. Pancar üretimi konusunda desteklerini esirgemeyen çiftçiye devletten de destek ödemesi yapılıyor.

<