Çalışma Bakanı'ndan 2022 Yılı Asgari Ücret Teklifi! Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Çalışma Bakanı'ndan 2022 Yılı Asgari Ücret Teklifi! Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret için pek çok iddia ortaya atılıyor. Ancak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, önemli bir açıklamada bulundu. Asgari ücret 2022 yılı Ocak itibari ile kaç TL olur soruldu. İşçi ve işverenlerin katıldığı ankete göre bir sayı ön plana çıktı. Maaş miktarını merak edenler için işte 2022 yılında asgari ücretli maaşına dair ipucu...

Asgari ücretli vatandaşlar yeni yılda maaşlarına ne kadar zam gelecek merak ediyor. Milyonların beklediği bu soru yanıt bulmak üzere. Aralık ayında asgari ücret ile ilgili çeşitli görüşmeler gerçekleştirilecek. Bir tarafta işveren temsilcileri diğer yandan hükümet bu konuyu masaya yatıracak. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklama ise gündeme damgasını vurdu. Bakan'ın ifade ettiğine göre çeşitli anketler ortak olarak belirlenmesi halinde asgari ücretin kaç TL olacağına dair ipucu verdi.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

2022 yılı asgari ücret için gerçekleştirilen ankette işveren ve işçiler görüşlerini belirtti. Buna göre enflasyon oranları da baz alındığında sonuç 3750 TL çıktı. Ancak henüz resmi olarak komisyon görüşmeleri tam anlamıyla gerçekleşmediğinden kesin bir sayı verilmiyor. Dolayısıyla asgari ücretin belli olmadığının altını çizelim. Ankette 3750 TL çıkması ise bazı işçileri sevindirdi. Çünkü enflasyon oranlı düşünüldüğünde bu maaş zammının yeterli olacağı kanaatindeler.

İşsizlik Artabilir

Bir yandan işverenlerin yaklaşık 900 TL'lik asgari ücret artışını kaldıramayacağı ve işçi çıkarmaya yönlenebilecekleri belirtiliyor. Çeşitli anketler gösteriyor ki işverenlerin %75'i işçilerinin bir kısmını işten çıkaracak. En azından bu yönde ifade verdiklerini biliyoruz. Aralık ayında belirlenecek asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yorumu ne olacak göreceğiz.