Çalışanlara Haziran 2023'e Kadar 1000 TL Ödeme! İşverenler Çalışanlara Ödeme Yapacak!

Çalışanlara Haziran 2023'e Kadar 1000 TL Ödeme! İşverenler Çalışanlara Ödeme Yapacak!

Çalışanlara verilecek olan 1000 TL'lik ödemedeki sır nedir? İşverenler bunu tam olarak neden yapacak? Vergi ve SGK primine ödenecek tutarın 1000 TL'ye olan kısmı devlet yerine bizzat çalışana verilebilecek. Dolayısıyla çalışanların Haziran 2023'e kadar fazladan ödeme alabileceği belirtiliyor.

Gelen son gelişme ile birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Öyle ki çalışanlara sağlanacak destek büyük ses getiriyor. 1000 TL'lik doğalgaz, elektrik ve ısınma gideri desteğine dair tam olarak neler biliyoruz? Güncel bilgileri sizlerle paylaşırken bir yandan da bilinmeyenlere yer vereceğiz.

SGK ve Vergi İstisnası Olacak

Çalışanlara ödenecek 1000 TL'lik ödeme, sigorta için yapılan ödemelerin kısılacak. işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL’ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemek zorunda kalmayacak. Dolayısıyla 1000 TL'ye kadar çalışanlara yardım için kullanabilecekler.

İşvereniniz Ödeme Yapacak

İşvereninizin size bunun için ödeme yapabileceği belirtiliyor. Haliyle devletin ve dolayısıyla SGK'nın büyük fedakarlığı oldu diyebiliriz. Haziran 2023'e kadar çalışanlara 1000 Tl'lik ödeme yapılmaya devam edecek. Sigortalı çalışanlardaki bu gelişme büyük ses getirdi. Ek olarak 1000 TL'lik ödeme alabileceksiniz.