Bu Bayram Emeklilerin Yüzü Gülecek! Emeklilerin Alacağı İkramiye Belli Oldu!

Bu Bayram Emeklilerin Yüzü Gülecek! Emeklilerin Alacağı İkramiye Belli Oldu!

Emeklilerin alacağı bayram ikramiyesiyle ilgili güncel gelişmeler masaya yatırıldı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği bayram ikramiyesindeki artış yüzde kaç olacak? Bakanlıktan gelen açıklama doğrultusunda emekli bayram ikramiye zammı ve asgari ücretle ilgili çeşitli değerlendirmeler paylaşıldı.

Emekli bayram ikramiyesine bir süredir zam gelmiyor. 2018 yılından bu yana emekli bayram ikramiyesindeki artışın yalnızca 100 TL olduğu görüldü. Dolayısıyla hiperenflasyon yaratacağı düşüncesi ile zam yapılmadığı belirtilmekte. Peki ya Kurban Bayramı'nda neler olacak? Bu bayramda emeklilerin alacağı ikramiyede bir artış yaşanacak mı? Detaylarıyla birlikte sizlerle emeklilere yapılacak ödemede çeşitli alternatifleri paylaşıyoruz.

Asgari Ücretle Beraber Zamlanabilir

Öte yandan enflasyonun açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayında asgari ücrete zam bekleniyor. Bu zammın yanı sıra emeklilere verilecek bayram ikramiyesindeki son durum gözler önüne serildi. İşte detaylarıyla birlikte emeklilerin alacağı ödemelerle ilgili daha fazla bilgi sahibi olduk. Emekliler ne kadar bayram ikramiyesi alacak?

1600 TL'yi Geçebilir!

Asgari ücretli çalışanların alacağı ödeme ile bağlantılı olarak emeklilerin alacağı bayram ikramiyesinin 1600 TL'yi geçeceği ifade edilmekte. Dolayısıyla yapılacak zam oranı %40 seviyesinde olabilir. Bunu da en kısa sürede öğreneceğiz. Detayları ise sizlerle paylaşacağız.